lauantaina, elokuuta 26, 2006

Teknologiarahoitus

Kymenlaaksoon ohjautui alkuvuoden aikana Tekesin tutkimus- ja tuotekehitysrahoitusta vain 0,8 miljoonaa euroa. Viime vuonna vastaavana aikana rahoitusta kertyi 2,4 miljoonaa euroa. Maakuntien välisessä rahoitusvertailussa Kymenlaakso esiintyy jumbosijalla. Toiseksi viimeiseksi ylsi nälkämaa Kainuu, mutta siellä sentään saatiin kasaan 1,7 miljoonan tukipotti.
  1. Kymenlaaksossa kahdeksan yritystä jakoi 0,6 Me
  2. Yliopistoille, korkeakouluille ja tutkimusyksikölle 0,2 Me
Kaakkois-Suomen TE-Keskuksen teknologiayksikön päällikkö Vesa Karvonen mukaan tänä vuonna isot hankkeet ovat puuttuneet listoilta. Teknologiarahoitus laahaa jäljessä, mutta silti maakunnassa uskotaan, että taso nousee vuoden loppuun mennessä.

Tutkimushankkeita on vireillä. Rahoituspäätöksiä ei tehdä TE-keskuksissa vain Tekesissä, joaa rahoitusesitykset joutuvat maakunnalliseen vertailuun. Arvioidaan, että ehkä 4-5 tutkimushanketta ehtisi vuoden loppuun mennessä Tekes-tuen piiriin. Tekes-rahoitukseen yltäviä tutkimusryhmiä on Kymenlaaksossa kohtuullisen vähän. Tänä vuonna ongelmaksi on myös noussut yksityisrahan haalimisen vaikeus.Lähetä kommentti