maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Trenditehdas

Hyvää huomenta, parhaat suomalaiset, meillä on uusi tehtävä. 90-luvulla Suomi taapersi lamasta mobiilimaailman ja tietoyhteiskunnan mallimaaksi. Suuren maailman lehdet tulivat tänne, löysivät tekstaajat ja Nokian, havaitsivat mobiilin puhumattomuutemme ja lukuisat mobiliuuteen liittyvät nousevat yrityksemme. Suomalaisten sisukkuudesta ja kekseliäisyydestä kirjoitettiin lukuisia artikkeleita. TV-yhtiöt löysivät synkkäilmeisen kansan, tuulenpieksemistä kaupungeista (Helsinki, Oulu, Salo) Suomi kunnostautui erityisesti mobiilitrendin rakentajana. Lumen ja jään keskeltä löytyi verstaita, joissa tehtailtiin uusia ratkaisuja. Connecting People trendin todenmukaisuutta vahvistivat koululaiset ja teini-ikäiset, jotka lähettelivät välitunneilla toisilleen tekstareita: ”Missä sä oot? Miten sulla menee?”

Nyt aloite on siirtynyt muualle. Amerikan länsirannikolla tuotetaan uusia trendejä ja killer applikaatioita liukuhihnalta. Web 2.0, MySpace, Facebook, Flickr, Google, iTune, iPod, iPhone, YouTube, Blogit, Wikit, RSS ja User Generated Content ja sadat muut ovat Pohjois-Amerikan länsirannikon hengentuotteita. Flickr on alkujaan kanadalainen (Vancouver).

Nokia tarvitsee meitä tuekseen. Näiden uusien villitysten takana on miljoonia ihmisiä, jotka ovat tuoneet lisäarvoa. YouTube ei olisi mitään ilman miljoonia käyttäjiä. Alustojen rakentajat jäisivät ikuisesti tuntemattomiksi ilman ruohonjuuritason käyttäjiä. Valta on siirtynyt kuluttajille. Maailman mahtavimmat yritykset eivät voi menestyä ilman kuluttajien ja fanien tukea. Mutta meillä ei ole tarkoitukseen sopivaa trenditehdasta. Suomen muutama tuhat bloggaajaa ei vielä kesää tee. Meitä toinen toisillemme kirjoittajia on vielä liian vähän.

Meidän pitäisi keksiä yhteisö, jossa saisimme käyntiin uuden liikkeen. Tekstiviestinnän huima menestys osoittaa, että pystymme siihen. Meitä on vain promille maailman väestöstä, mutta saimme aikaan tuotteen, jota koko maailma soveltaa. Oh Lord, auta meitä löytämään the next big trend. Nokia tarvitsee meitä. USA:n markkinat kaipaavat jotain, jossa on Saunaa, Sisua, Sepalusta ja Sipeliusta.
Lähetä kommentti