keskiviikkona, elokuuta 15, 2007

Trendinä avoimuus

Istuin tänään kahvilassa ja kuuntelin tahtomattani avointa keskustelua (johon en kuulunut) yrityksestä, joka neuvottelee singaporelaisen rahoitusyhtiön kanssa Venture Capital tai enkelisijoituksesta.

"Sen jälkeen maailman portit aukeavat", suulas pääpuhuja esitteli.

Lähes valmiita diilejä, viittä vaille valmiita toimitussopimuksia oli allekirjoitusta vailla valmiina eri puolella Suomea ja tähtäimessä oli tietenkin myös nopea kansainvälistyminen. Myyntimiehiä palkattiin hurjalla vauhdilla ja tuntui siltä, että menestykselle ei olisi ollut rajoja, paitsi lievä rahan puute.

"Hallitus päättää perjantaina...", suupaltti selitti.

Erikoisinta lukuisten olettamusten varaan rakentuvassa argumentoinnissa, joka ihmeekseni tuntui kiinnostavan kuulijoita, oli että kaikki leijui ilmassa ja tukevasti tyhjän päällä. Puhuja heitteli eetteriin lukuisia hälytyssignaaleja, mutta silti häneen suhtauduttiin vakavasti. Se oli hämmentävää.

"Joka aamu menee kolme varttia, kun tilauksia lyödään järjestelmään." Myyntikäyntien määräksi oli ehdolla parikymmentä käyntiä viikossa. Puhuja lateli niin paljon potaskaa kuulijoille, etten voinut olla kirjoittamasta aiheesta.

Globalisaatiossa on mielenkiintoisia piirteitä. Se voi viedä mennessään.
Lähetä kommentti