maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Apple iPone myyntiin Euroopassa 499 €

No niin, nyt sitä saa. Apple ilmoittaa, että Euro iPhone tupsahtaa kohta kauppoihin ja pääsemme koskettelemaan jeesusteltua puhelinta.

Euroversion speksit ovat amerikkalaista paremmat. Nopeutta antaa hsdpa-yhteys eli 3G, joka aikoinaan veti kansallisen Soneran polvilleen.

Muistiakin Euro-omenassa on kaksin verroin Amerikan malliin verrattuna.

T-Mobile on tiettävästi yksi kosketusherkän kapulan kauppiaista.

Apple pudotti faniensa kauhuksi alkuperäisen iPhonen hinnat alle toritaksojen ja Steven Jobs joutui myöntämään pettäneensä uskollisimmat kannattajansa, jotka maksoivat ylihinnan nopeasti vanhentuvasta mallista.

Jonottaminen ei kannata, prototyyppien ostajat joutuvat huomaamaan, että ostoheteken jälkeistä ihanuutta kestää vain hetken.

Euroopassa tuskin nähdään samanlaista huumaa kuin Applen kotimaassa. Mutta, mistä sen tietää, miten vietävissä me europellet olemme.

iPhonen eurohinta on 499 euroa (ei dollaria) ja tämä tarkoittaa tietenkin kovaa alkuhintaa. Kannattaako odottaa kuusi viikkoa, kunnes hinnat lähtevät jyrkkään laskuun?

Amerikassa ilkuttiin tällä viikolla, että Apple on kyllästynyt operaattoreiden suureen määräysvaltaan ja jäykkyyteen. ATT:lle ei ilmoitettu etukäteen Applen hullut päivät alennuksesta.

Nokia ja Apple ovat varmaan operaattori-aatoksissaan samoilla linjoilla ja tässä rajapinnassa tapahtunee innovointia tulevaisuudessa.

Valmistajat ottavat laitemyynnin omiin käsiinsä ja operaattorit saavat puljata kuparin ja kuitujen kanssa.

Lähetä kommentti