tiistaina, lokakuuta 30, 2007

Asuntojen hintaralli lähes seisahtui | Uutinen | Kauppalehti Online

Helge: Muutos on tapahtunut lyhyellä aikajänteellä. Ennusteet uudisrakentamisen osalta ovat hämmentäviä. Tämä vaikuttaa rakennustarviketeollisuuteen. Tältä pohjalta on ymmärrettävissä, miksi monella sahalla tehdään lyhyempää viikkoa. Lomautuksia ja lakkautuksia on tulossa. Sahauskapasiteettia reivataan alas kysynnän tasolle.

Asuntojen hintaralli lähes seisahtui | Uutinen | Kauppalehti Online: "Asuntojen hintaralli lähes seisahtui Tiistai 30.10.2007 klo 09:19 (päivitetty ti 09:43) Kauppalehti Online PEKKA LASSILA/KAUPPALEHTI

Asuntokauppa käy, mutta hintojen nousuvauhti on rauhoittunut. Asuntokauppa käy, mutta hintojen nousuvauhti on rauhoittunut. Kauppahinnat nousivat vain hieman vuoden 2007 kolmannella neljänneksellä.

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat heinä-syyskuussa keskimäärin 0,7 prosenttia koko maassa edelliseen neljännekseen eli huhti-kesäkuuhun verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,7 prosenttia ja muualla Suomessa 0,8 prosenttia.

Tilastokeskuksen ennakkotieto perustuu verohallinnon aineistoon. Ennakkotiedot sisältävät noin kaksi kolmasosaa vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen kaupoista.

Vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat koko maassa keskimäärin 5,9 prosenttia edellisvuodesta. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 6,9 prosenttia ja muualla Suomessa 5,0 prosenttia. Kauppa kävi edelleen vilkkaana.

Asuntokauppojen lukumäärä kasvoi viime vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna noin 4 prosenttia. Tilastokeskuksen tiedote on luettavissa kokonaisuudessaan täällä."

Ei kommentteja: