sunnuntaina, lokakuuta 21, 2007

Bittitohtori tarinoi - Tammikuu 2007

Bittitohtori tarinoi - Tammikuu 2007: About me: Tämä blogi perustuu elinikäiseen historian ja ateismin harrastukseeni. Opiskelin aikoinaan historiaa, sosiologiaa ja valtio-oppia, mutta lyhyeksi jäänyt poliittinen ura vei miehen mukanaan ja opinnot vaihtuivat jo 17 vuotta sitten alkaneeseen taloustoimittajan uraan.

Helge: Nimimerkki "Bittitohtori" tulee mieleen Kauppalehdestä.

"Valtio ohjailee jo nyt monenlaisten veroporkkanoiden ja -keppien avulla yhteiskunnan kehitystä. Valtiovalta voisi esimerkiksi tukea tuntuvien veroetujen avulla biopolttoaineiden ja uusiutuvien energianlähteiden käyttöä ja rangaista fossiilisten polttoaineiden käytöstä erilaisilla rangaistusveroilla.

Erilaiset siirtymälainat ja -tuet tukisivat esimerkiksi lämmitysjärjestelmien vaihtamista. Demokraattisen, vapaaseen kilpailuun perustuvan yhteiskuntajärjestelmän hienous on siinä, että ihmiset ryhtyisivät nopeasti laajamittaisesti sopeuttamaan omaa toimintaansa annettujen uusien reunaehtojen mukaisiksi.

Täysin turha öljyn poltto omakotitalojen kattiloissa loppuisi nopeasti ja syntyisi toimivia ja pian myös rajusti keskenään kilpailevia kasvavaa biopolttoainemarkkinat hyödyntäviä yrityksiä.

Tietysti Shellin ja Nesteen kaltaiset öljyä kaupittelevat yritykset kärsisivät alkuun. Heillä olisi kuitenkin loistavat mahdollisuudet luoda uusi korvaava bisnes biopolttoaineiden ja uusiutuvien energiamuotojen puolelta.
Energia-alan osaaminen ja pääomathan heillä on jo valmiina; pitää vain olla halua ja kykyä muutokseen. Monilla muilla toimialoillahan on selvitty paljon suuremmista muutoksista.

Öljy- ja kivihiilibisneksestä katoavat työpaikat korvautuisivat nekin nopeasti selvästi työvoimavaltaisemman biopolttoainebisneksen ja muiden uusiutuvien energialähteiden hyödyntämisen tuomilla työpaikoille."

Helge: Jatkan tästä huomenna...


Lähetä kommentti