keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

C U V I A: Kemijärven tehdas suljetaan

Helge: Kanavauudistus jatkuu. Siirrän tämänkin uutisen tähän kohtaan. Kemijärvi on tapetilla tulevien päivien aikana. Mitä siellä todella tapahtuu? Vanhaa sellutehdasta voidaan käyttää moniin tarkoituksiin. Vaihtoehdoista ei välttämättä puhuta, koska muutosta ei tehdä hetkessä. Suomalaisten on kuitenkin pakko edetä, koska amerikkalaiset ovat jo aloittaneet. Miten kova on kansallisten yksiköiden välinen kisa. Stora Enso ja UPM ovat molemmat kiinnostuneita samoista asioista. Pesosen vihje antaa ymmärtää, että heidän on pakko toimia nopeasti, koska Suomeen mahtuu vain 4 - 6 laitosta. Stora Ensolla on nyt jo mielenkiintoinen aluejakauma:
  1. Summa
  2. Varkaus
  3. Kemijärvi
Tämä tarkoittaa värisuoraa, joka ulottuu läpi maan. Lisäksi ihmettelen, mitä tapahtuu rajan toisella puolella. Koivuherran puheita kannattaa kuunnella, koska siitä saa 3 -5 kertaa parempaa tavaraa. Meidän pitäisi tehdä yhteistyötä venäläisten kanssa.

Puheet puutulleista on pelkkää hämäystä. Tässä on pelissä paljon suurempia asioita. Suomalaisella teknologialla pystymme jälleen kerran avaamaan uuden sivun metsäteollisuuden historiassa.

Miksi näistä ei puhuta? Ei ole tarvetta. Hyvää päivän jatkoa. Oletan, että Suomesta löytyy pieni porukka, joka tietää, mitä tässä kryptisessä kirjoituksessa tarkoitan.


Lisätietoja saa soittamalla + 358 50 309 2021 / Helge Keitel

C U V I A: Kemijärven tehdas suljetaan: "Monday, October 29, 2007 Kemijärven tehdas suljetaan Kemijärven sellutehdas kannattaa erinomaisesti ja täyttää Stora Enson pääomalle asettaman tuottovaatimuksen.

Näin väittää Paperiliiton Kemijärven-osasto viime perjantain antamassaan julkilausumassaan. Kemijärveläiset toivovat tehtaan myymistä konsernin ulkopuolelle. Tälle vaatimukselle Storan päättäjillä on varmaan varattuna kuulosuojaimet.

Johtajat perustelevat tehtaan lopettamista konsernin puuvirtojen optimoinnilla. Storan keskushallinnosta myönnetään, että Kemijärvi teki hyvää tulosta. Silti se suljettiin. Stora Enson tuottotavoite pääomalle on 13 prosenttia, mutta se ei riittänyt.

Väitetään, että Kemijärven laitos on edelleen hyvässä kunnossa ja on ylittänyt tavoitteet monta vuotta. Tulevaisuudessa Kemijärvelle tarkoitetut puut rahdataan konsernin muille massatehtaille Kemiin ja Ouluun. Kemijärveläiset yllättänyt kriisi harmittaa, koska kaupunki oli ehkä joten kuten toipunut Kiina-ilmiöstä, joka aloitti ICT-alihankintatuotannon siirtymisen Kiinaan, Aasiaan, Intiaan.

Salcompin laturitehtaan siirtyminen kiinaan tapahtui neljä vuotta sitten. Sen jälkeen vastaavanlaisia uutisia on tullut eri puolilta Suomea. Perloksen lähtö Joensuusta tuntuu seudulla vielä kauan. "
Lähetä kommentti