maanantaina, lokakuuta 29, 2007

Öljyn hinta taas ennätyslukemissa | Uutinen | Kauppalehti Online

Emme ole kaukana $100 tynnyrihinnasta. Finngrid varoitteli viikonloppuna, että tulevana talvena saatamme joutua kärsimään ajoittaisista sähkökatkoksista.

Turkin sotilaat ovat valmiudessa Irakin rajan pinnassa ja kohteet Kurdien hallitsemilla alueilla ovat todennäköisesti tiedossa.

Bush ja Condi Rice tekevät kaikkensa liipaisinherkkien turkkilaisten rauhoittamiseksi, mutta toisaalta Bushin epäillään vielä tekevän yllätysiskun Irakiin ennen presidenttikautensa loppua.

Mitä tämä tarkoittaa? Energian hinta nousee silloin rajusti. Itävaltalainen asiantuntija arvioi hiljattain, että öljytynnyrin hinta saattaa nousta $ 150 tynnyriltä.

Energiaintensiivinen teollisuutemme on silloin hätää kärsimässä. Tulemme myös näkemään lisääntyvää mielenkiintoa investointeihin Venäjällä, koska siellä on sekä energiaa että raaka-ainita tarjolla.

Tarkoitan lähinnä metsäteollisuuttamme, joka voi ruuvat irti koneensa ja siirtää niitä vaihe vaiheelta Venäjälle.


Öljyn hinta taas ennätyslukemissa | Uutinen | Kauppalehti Online: "Öljyn hinta taas ennätyslukemissa Maanantai 29.10.2007 klo 16:32 (päivitetty ma 17:53) STT Öljy on kallistunut muun muassa dollarin halpenemisen takia. Öljy on kallistunut muun muassa dollarin halpenemisen takia.

Euroopan markkinoiden raakaöljyn hinta on käynyt ensimmäisen kerran 90 dollarissa tynnyriltä. Raakaöljyn reaalihinta on liki saavuttanut vuoden 1980 ennätystason. BP:n energiatilaston mukaan öljyn hinta kävi tähän mennessä korkeimmillaan Iranin ja Irakin välisen sodan alkaessa.

Se nousi nimellisesti 36,83 dollariin tynnyriltä, mikä vastaa tämän päivän rahassa 90,46 dollaria tynnyriltä. Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n laskelmien mukaan öljy kävi reaalisesti kalleimmillaan huhtikuussa 1980.

IEA laskee silloisen huippuhinnan vastaavan 101,70 dollaria tynnyriltä tämän päivän rahassa. Hinta ylsi tasalukemaan Pohjanmeren Brent-laadun joulukuun toimitusten hinta nousi Lontoon markkinoilla tänään toista dollaria ja kävi korkeimmillaan tasan 90,00 dollarissa."


Lähetä kommentti