keskiviikkona, lokakuuta 31, 2007

Metsäteollisuuden muuttaminen biopohjaiseksi

Puheita muutoksesta on ollut ilmassa pidemmän aikaa. On mielenkiintoista nähdä, mitä Kemijärven ja Summan tehtailla todella tulee tapahtumaan.

Kauppa- ja teollisuusministeri Pekkarinen on tänään Kemijärvellä. Karvinen matkustaa sinne huomenna. Kemijärveläiset lyövät tiskiin kovia vaatimuksia.

Olemme myös pohtineet Pesosen lausuntoa uusien tehtaiden väliaikaisesta tai lopullisesta sulkemisesta. Miksi vanhoja tehtaita ei myydä? Selitys on tietenkin yksinkertainen. Niille on käyttöä myöhemmässä vaiheessa.

Avainsanaksi nostan TRANSFORMAATION. Loppuun ajettuja tehtaita voidaan hyödyntää uudella tavalla. En käy tässä selittämään yksityiskohtia. Yksityiskohtaisempaa analyysiä löytyy tältä sivulta.

Pystymme tarjoamaan "International Biotechnology Microbiology" ratkaisuja, jotka auttavat uuden suunnan löytämisessä.

Olemme perustaneet KLUBIN. Kutsumme metsäteollisuuden murroksesta ja muutoksesta kiinnostuneita klubiimme, jossa suljettujen ovien takana taotaan avaimia teollisen rakenteen uudistamiseksi.

Vanhentuneet tehtaat ovat kullanarvoisia, koska niiden sisällä voidaan tehdä uusia juuttuja, kun ei enää ole tarvetta pyörittää päivittäistä sellunpilaamisrumbaa.

Meitä kiinnostaa, mitä kaikkea muutamissa vanhoissa tehtaissa "todella" puuhastellaan. Ei ole mikään sattuma, että Kuopioon kerääntyy bioteknologian kehityksestä kiinnostuneita.

Toinen mielenkiintoinen kehitysilmiö näkyy Turun suunnalla. Elintarviketeollisuutemme on myös hätää kärsimässä ja siksi sielläkin tehdään uusia juttuja.

Pitkän tähtäyksen kehityksestä ei ole epäselvyyttä. Pitäisikö tähän vielä lisätä Seinäjoki. Tamperekin sopii ontuen kokonaisuuteen.
Lähetä kommentti