tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Metsäteollisuus takkuaa / oma-talous / Taloussanomat

Metsäteollisuus takkuaa / oma-talous / Taloussanomat: "Metsäteollisuus takkuaa PTT:n tutkimusjohtaja Ritva Toivonen uskoo, ettei paperin ja puutuotteiden kysyntä lähitulevaisuudessa juuri kasva suomalaisyhtiöille tärkeillä markkinoilla.

22.10. 06:29 Heikko dollari ja kysynnän vaimeus pitävät suomalaista metsäteollisuutta jatkossakin tiukoilla, uskoo PTT:n tutkimusjohtaja Ritva Toivonen.

Metsäyhtiöt kertovat tällä viikolla osavuositulostensa yhteydessä näkymistään. Paperin kysyntä on pysynyt maailmalla vaisuna, ja nyt myös Euroopan sahatavaramarkkinoilla on selviä hiipumisen merkkejä.

Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtajan Ritva Toivosen mukaan lähiajan näköpiirissä ei ole merkkejä paperimarkkinoiden elpymisestä.

– Paperinkulutuksen kasvu keskittyy tällä hetkellä lähinnä Aasiaan, mutta siellä kulutuksen taso on vielä kovin alhainen. Meidän yrityksillemme tärkeillä Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoilla on sen sijaan kovin tukkoista. Toivosen mukaan entisestään hankaluuksia lisää heikko dollari.

– Dollarin heikentyminen vaikuttaa negatiivisesti Euroopassa..."
Lähetä kommentti