tiistaina, marraskuuta 27, 2007

Fed pumppaa rahaa pelokkaille markkinoille | Uutinen | Kauppalehti Online

Fed pumppaa rahaa pelokkaille markkinoille | Uutinen | Kauppalehti Online: "Fed pumppaa rahaa pelokkaille markkinoille Maanantai 26.11.2007 klo 23:04 (päivitetty ti 11:18) Kauppalehti Online BRENDAN SMIALOWSKI

Fedin pääjohtaja Ben Bernanke tukee markkinoita. Fedin pääjohtaja Ben Bernanke tukee markkinoita. USA:n keskuspankki Federal Reserve ilmoitti maanantaina, että se tukee finanssimarkkinoiden tunnelmia rahan määrää kasvattamalla.

Fedin liike kertoo epäilyksistä, joita keskuspankilla on finanssimarkkinoiden kestokyvystä. Fedin rahapolitiikkaa toteuttava New Yorkin -konttori arvioi, että finanssimarkkinoiden 'paineet pysyvät kovina' loppuvuoden.

Se lisää markkinoiden likviditeettiä luottolaman pelossa. Keskuspankki pumppaa systeemiin 8,0 miljardia dollaria keskiviikkona. Fed toteuttaa samantyyppisiä operaatiota muutoinkin tähän aikaan vuodesta, mutta rahamäärän lisäys oli tällä kertaa poikkeuksellisen suuri.

Monet maailman suurimmista pankeista ovat kertoneet kasvavista luotto-ongelmista.

Jättipankki HSBC joutuu tekemään subprime-sijoituksista ennakoituakin kovemmat alaskirjaukset, kun toinen finanssitalo Citigroup Citigroup etsii keinoja kustannusten alentamiseksi ja väen vähentämiseksi.

HSBC:n ja Citigroupin yhteenlasketut subprime-riskit ovat kymmeniä miljardeja dollareita. Lisää kovan luokan alaskirjauksia on tulossa..."
Lähetä kommentti