tiistaina, marraskuuta 13, 2007

"IBM" Läpimurron rakentaminen

Keskustelemme Basecampissa "ibm" (international biotechnology microbiology) palvelutuotannosta. Sinne on kertynyt viisasta ajattelua, joka kaipaa laajempaa yleisöä. Yritän perata esille hienoja ajatuksia. Julkaisen sopivia otteita. Kaipaamme myös "leiritulille" uusia osaajia, jotka edistävät uusien innovaatioiden läpimurtoa.


Olemme selvästi etsimässä läpimurtoa; edustamillemme asioille on huutava tarve paperiteollisuudessa, elintarvike- ja ympäristövalvonnassa, lääketieteessä, bioprosesseissa, kaiken kaikkiaan mikrobien luonnon paremmassa ymmärtämisessä.

Seinä on eri tahoilla noussut pystyyn, mutta vanhan teollisuudenalan on pakon edessä pystyttävä uudistumaan. QC (Quality Control) supistaa näkökulmaa, sen kehittäminen ilman menetelmien kehitystä, ja laajemmin tieteenalan kehitystä, on syöksykierre.

Yliopistoilla yms. olisi vastuu, mutta onko niistä ole vastuutaan kantajiksi sen paremmin kuin poliitikoista omaansa; on oltava muut reitit.

On löydettävä henkilöt, joilla on ymmärrystä, valtaa ja arvostelukykyä viedä viisaita päätöksiä läpi omissa ympyröissään. Jatketaan kehittämistyötä ja etsitään sitä läpimurron paikkaa.

Lähetä kommentti