torstaina, marraskuuta 15, 2007

Innovaation vastakohta - Teknotohtorin vastaanotto

Teknotohtorin vastaanotto

Löytöretkellä teknistyvässä maailmassa. Teknotohtori kirjoittaa Kauppalehden Pressossa. Tässä on mielenkiintoisia näkökulmia innovointiin.


Innovaation vastakohta - Teknotohtorin vastaanotto: "Innovaation vastakohta 15.11.2007 14.48 | ubik | teknologia Tässä on mielenkiintoinen jännite. Innovaation vastakohta ei suinkaan ole imitaatio. Imitaatio on innovaation edellytys. Innovaatio - siis liikkeelle lähtenyt ja etenevä tekninen sovellus - nimen omaan edellyttää imitaatiota.

Helge: Liian oudot asiat törmäävät ymmärtämättömyyteen.

Se on massailmiö jossa kilpailijat, kuluttajat ja erilaisten palveluiden tarjoajat yrittävät kaikki jäljitellä toisiaan ja ottaa osansa kasvavasta kakusta. Liian poikkeava keksintö ei muutu innovaatioksi, ellei siinä ole ilmeisiä ja aivan valtavia etuja. Äärimmäisen harvoin on. Mutta jäljittelijä ei saa toimia mekaanisesti.

Helge: Microsoft jäljitteli Applea ja onnistui Windowsilla paremmin kuin fanaattisten kannattajien tukema Apple.

Pitää tehdä sama paremmin. Näin yleensä käy. Kaikki nykyajan merkittävät innovaation ovat jäljittelyn tulosta. Edisonin patenttihakemus hiililankahehkulampusta hylättiin koska Joseph Swan oli patentoinut sen jo 25 vuotta aiemmin. Mutta onneksi Swanin patentti oli vanhetunut. Se ei siis enää estänyt Edisonia aloittamasta hehkulamppujen valmistusta."

Helge: Eli Edisonkin kopioi?

Lähetä kommentti