sunnuntaina, marraskuuta 04, 2007

Metsäketju on yhtä vahva kuin heikoin lenkki

Harvaan paikkaan on tullut yhtä paljon sellu- ja paperiteollisuuden osaamista kuin Karhulan teollisuuspuistoon. Siellä on kaikkea mitä paperi-, kartonki- tai sellukoneen valmistukseen tarvitaan.

- Metso Paper: Johtavat sellu-, paperi ja voimalatuotantoteknologian toimittaja. Tarjoaa sellu- ja paperiteollisuudelle täyden tuote- ja palveluvalikoiman. Metso Paper Karhulan yksikön johtaja Peter Hardén.

- Mesera Group: Koostuu kahdeksasta metallialan yrityksestä, joista 6 yritystä toimii Länsi-Suomessa ja 2 yritystä Kotkassa. Konsernissa henkilökuntaa on yhteensä 400 henkeä. Mesera-konserni Kotkassa työllistää yhteensä 200 henkeä. Masera Works Oy:ssä ja Mesera Karhula Oy:ssä. Paikallisjohtajana toimii Erkki Virkki.

Metsäteollisuuden osaajien verkostoa on viime vuosina kehitetty pitkäjänteisesti Kotkan – Haminan seudulla. Kehitystyöhön ovat osallistuneet alueen veturiyritykset ja niiden suurimmat päätoimittajat

Annetaan Metso Paper Oy Karhulan yksikön johtaja Peter Hardén puhua paikan puolesta. ”Pitkäjänteinen työ on tuottanut tulosta ja kehitystä on tapahtunut. Olemme myös suomalaisen metsäteollisuuden keskittymässä tärkeinä lähipelaajina.”

Valmistusosaamisen lisäksi yhteispeli ja kokonaisuuden hallinta suunnittelusta teknologiaan on vahvaa valuuttaa verrattuna esimerkiksi aasialaisiin kilpailijoihimme. Koko verkoston toimivuus on logistisen ketjun hallinnassa a ja o.

Kaikki tarvitsevat toisiaan, siksi yhteistyön täytyy sujua kaikkiin suuntiin. Toimitusajat näyttelevät entistäkin tärkeämpää roolia kauppojen saannissa.

Lähetä kommentti