keskiviikkona, joulukuuta 19, 2007

Tekes Bioteknologiasta

Sain eilen tekstiviestin, jossa todettiin Tekesin pääjohtaja V-P Saarivaara toteamus: "Minua häiritsee se, että bioteknologia on leimattu biolääketieteen ongelmien vuoksi. Itse olen vakuuttunut bioteknologian merkityksestä. Sen soveltamisalue on erittäin laaja. Tulemme edelleen panostamaan siihen. Eräänlainen tilinteko rahoituspolitiikan virheistä meillä on nyt jo vuosia ollut. Läpimurtoteknologiaa, eikä systeemi kykene sitä edes tunnistamaan. Keskitymme rakentavista lausunnoista huolimatta politikointiin."

Mielenkiintoinen lausunto. En ole varma loppuosan kuulumisesta lausuntoon, mutta sehän selviää googlaamalla.

NeoBio - Uusi bioteknologia 2001-2005

Tekes käynnisti bioteknologia-alan teknologiaohjelman nimeltä NeoBio - Uusi bioteknologia lokakuussa 2001. Ohjelma päättyi vuoden 2005 lopussa. NeoBio-ohjelmalla haluttiin edistää modernin bioteknologian kehittymistä ja soveltamista tutkimuksessa ja liiketoiminnassa eri toimialoilla.

Ohjelma oli nelivuotinen (2+2 vuotta). NeoBio toteutettiin läheisessä yhteistyössä Tekesin bioteknologia-alan muiden teknologia-ohjelmien kanssa (mm. Lääke 2000, COMBIO, Elintarvikkeet ja terveys).


Veli-Pekka Saarnivaara Tekesin pääjohtajaksi

Susanna Niilola 26.11.1999

Tasavallan Presidentti Martti Ahtisaari on nimittänyt tekniikan tohtori
Veli-Pekka Saarnivaaran, 52, Tekesin pääjohtajan virkaan.

Saarnivaara toimii tällä hetkellä Tekesissä yritysten tuotekehityshankkeiden rahoitusprosessin johtajana ja Tekesin johtoryhmän jäsenenä. Hän on tullut Tekesiin Suomen Rakennusinsinöörien liiton teknisen johtajan tehtävistä. Vuodesta 1987 hän on toiminut ensin apulaisjohtajana ja sitten teknologiajohtajana Tekesin rakennusteknologian yksikössä ja vuoden 1997 alusta tuotanto- ja energiateknologian linjan teknologiajohtajana.

Pääjohtajan paikka vapautuu, kun Tekesin nykyinen pääjohtaja Martti Mäenpää siirtyy ensi vuoden vaihteessa Metalliteollisuuden Keskusliiton METin varatoimitusjohtajaksi ja ottaa toimitusjohtajan tehtävät vastaan ensi kesänä. Pääjohtajan paikkaa haki 29 henkeä.


Lähetä kommentti