maanantaina, helmikuuta 04, 2008

Energiatehokas Rakentaminen

Teemana tänään mekaaninen puunjalostus. Energia-asiat tulevat sivutuotteet. Bioenergia tulee entistä tärkeämmäksi. Puusepäntuotteiden jalostaminen pelletiksi onnistuu, koska höylä- ja työstölastuissa on sopiva kosteus. Sahaltakin tulevien fraktioiden käyttäminen on mahdollista, mutta pelletöinti edellyttää silloin kuivaamista.
  1. Energiatehokas rakentaminen
  2. Viisasta politiikkaa
  3. Pitkäjänteinen strategia
  4. Koulutuksen niveltäminen kokonaisuuteen
  5. Ammattikorkeakoulutason insinöörien koulutus
  6. Osa koulutettavista tulee aikuis- ja jatkokoulutukseen
Rakenteiden muuttaminen ei käy käden käänteessä. Pitkäjänteinen ja strateginen ote kantaa pitkässä juoksussa.

Kemijärvellä Stora Enson päätös tuntuu pitkään ja kipeältä. Uuden suunnan etsimiseen menee pitkä tovi. Ennakoiva asenne auttaa suurten ja vaikeiden iskujen kestämistä.

Metsäteollisuuden ja prosessipuolen ihmiset kaipaat uuden suunnan näyttäjiä. Suomalainen metsäteollisuus kaipaa suunnan näyttäjiä. Puurakentamisen pienet yritykset tarvitsevat tuekseen systeemisen tason kehittäjiä.

Yritysten osallistuminen hankkeisiin voisi olla aktiivisempaa. Sitoutumisen kanssa on ongelmia. Tälläkin puolella meidän pitäisi oppia sanomaan Venäjä, Venäjä, Venäjä.

Verkostoitumisella on suuri merkitys. Strateginen ote on ollut hyvä. Työ tekijäänsä opettaa. Energiapuolella innokkuutta on liikaakin. Projektiosaamista tarvitaan. Voihan höyläämö!
Lähetä kommentti