maanantaina, helmikuuta 25, 2008

Vertailevaa tietoa talopaketeista

Yritän miettiä, miten joku voi ostaa talopaketin olemattomilla katalogitiedoilla. Omakotitalon ostaminen ja projektin kunniallinen loppuun vieminen on tavallisen ihmisen suurimpia projekteja.

Valmista omakotitaloa maksetaan nykylainajärjestelmillä parikymmentä vuotta. Talon ostamista pitäisi harkita huolella kuin lapsen tekemistä, koska lapsi elää rinnalla, tarvitse huolta, hoivaa ja tukea vähintään yhtä kauan.

Voisiko sosiaalisella medialla, blogeilla, facebookilla, twitterillä, vuorovaikutteisilla pikaviestimillä olla joku rooli taloa ostettaessa? Miksi ryntäämme suin päin sumeilematta taloa ostamaan? Miksi emme vaadi perusteellisempaa tietoa?
  1. materiaaleista
  2. rakenneratkaisuista
  3. rakenteiden kestävyydestä
  4. lämpöeristyksestä (kuinka paljon talo nielee lämmitysenergiaa läpi vuoden?)
  5. ikkunoiden ja ovien toimivuudesta
  6. sisustusmateriaalien terveellisyydestä (talossa eletään loppuelämä)
  7. tuijotamme pohjaratkaisua
  8. ovatko huoneet oikeissa paikoissa? (tilaratkaisut)
  9. mitä materiaaleja lattiassa ja katossa
  10. millaisia homehtumisen riskejä on?
  11. talot eivät ole ikuisia: millainen kunnossapitosuunnitelma?

Kirjoitin aikaisemmin tänään vertailevista portaaleista. Niissä kyllä käsitellään viimeisimpiä kännyköitä ja digikameroita, mutta talopakettien vertailu saattaa jäädä puolitiehen. Suomi 24 tuntia keskustelee saattaisi valottaa vuorovaikutuksen roolia, merkitystä ja tasoa.

Olen joskus hakenut tietoa ekorakentamisesta ja olen löytänyt pintapuhetta. Kokonaiskuvan rakentaminen on kuitenkin yksilön toimeliaisuuden varassa.

Blogin kirjoittaminen omasta projektistani on vielä kesken. Punaista lankaa en ole tarinalleni löytänyt. Ylämäen tiedot ovat vielä hapuilevia. Kovaa asiaa itse rakennuksesta on sangen vähän. Mikä on estänyt huolellisen kertomisen?

Ei kommentteja: