tiistaina, maaliskuuta 04, 2008

Fennovoima avasi toimiston tesjoella

Yhteyspäällikkö Patrik Hellman aloitti Fennovoiman uudessa toimistossa Ruotsinpyhtäällä. Paikkaa ennustetaan tuuliseksi, mutta tuulimyllyjen lisäämisestä ei ole vielä ollut puhetta. Ydinvoiman ympäristövaikutuksia täällä selvitetään.

Inkoossa asuva Hellman palvelee yleisöä molemmilla kielillä. Tesjoen toimisto on auki torstaisin kello 13-18 ja perjantaisin kello 9-13. Mies joutuu matkustelemaan paljon, työpisteitä on useita, mutta suurten firmojen pääkonttorit ovat sopivasti kotimatkan varrella.

Kristiinankaupungin toimisto avattiin kuukausi sitten. Kristiinankaupungissa tehdään ydinvoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointia samoin kuin Ruotsinpyhtäällä, Pyhäjoella ja Simossa.

Fennovoima Oy:n Ruotsinpyhtään toimiston yhteyspäällikkö Patrik Hellman "ei pelkää edessä olevia haasteita, vaikka tietääkin, että yhtiön ydinvoimahanke on aiheuttanut seudulla voimakasta vastustusta".

Kristiinankaupungissa toimistoon ovat tähän mennessä hakeutuneet hankkeen kannattajat. Ruotsinpyhtään kokemukset selviävät vasta tämän kevään aikana.

Patrik Hellman puntaroi Kristiinankaupungin ja Ruotsinpyhtään eroavaisuuksia. "Ruotsinpyhtäällä on enemmän kokemusta ydinvoimasta Loviisan voimaloiden myötä kuin Kristiinankaupungissa", hän toteaa.

Fennovoiman Ruotsinpyhtään paikallistoimisto avattiin 28.2.2008 Tesjoella Oy Lagerholm Ab:n talossa. Toimiston yhteyspäällikkönä toimii kauppatieteen maisteri Patrik Hellman. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksessä (PAF) markkinointijohtajana.

– Olen torstaisin ja perjantaisin Ruotsinpyhtäällä. Maanantaisin ja tiistaisin hoidan Fennovoiman Kristiinankaupungin toimistoa, kertoo Hellman tiedotusvälineille.

Kristiinankaupungissa Hellmania ovat työllistäneet eniten maanomistuskysymykset, sillä yva-alueella on useita maanomistajia. Ruotsinpyhtäällä tilanne on toinen, mutta jonkin verran yksittäisiä tonttiasioita tulee eteen myös täällä.

– Kun katsotaan teknisiä perusedellytyksiä, on Ruotsinpyhtää aika hyvässä asemassa. Samoin Lapin paikkakunnat. Kaikki neljä yva-kuntaa ovat kuitenkin edelleen samalla viivalla, Hellman kertoo Loviisan Sanomille.

Yksityisissä keskusteluissa Kristiinankaupungin maanomistajien vastustava rintama tuntui olevan yksituumaisesti hanketta vastaan. Totta lienee sekin, että Loviisan seudulla tunteet eivät ole yhtä vahvasti liikkeellä, koska "atomista" on täällä kokemusta.
Lähetä kommentti