perjantaina, huhtikuuta 04, 2008

Ellego Powertec virtalähteitä ydinvoimaloihin

Halikossa toimiva Ellego Power Oy on mukana ydinvoimaloiden uudistustöissä. Yritys valmistaa virtalähteitä Loviisan ydinvoimalan ykkös- ja kakkosreaktorin täydelliseen uudistukseen. Myös Olkiluodon ykkös- ja kakkosreaktorin vanhat virtalähteet on korvattu Ellego Powerin ratkaisuilla.

EP:n laitteilla syötetään sähköä ydinvoimalan ohjaukseen ja monitorointiin. Hätätilanteessa käyttöön otettavat akut varataan Ellego Powetecin laitteilla. "EP:n laitteilla ydinvoimala voidaan ajaa hallitusti alas hätätilanteessa. Akusto tarjoaa jopa tunnin aikaa laitoksen alasajoon, jos sähkönsaanti jostain syystä estyy", kertoo toimitusjohtaja Rami Arvonen.
  • Yritys työllistää 30 henkilöä
  • Liikevaihto 3,3 miljoonaa euroa
  • Kasvuodotukset 5 - 1o henkilöä tuotannossa
  • Kasvuennuste vuodelle 2008 25 prosenttia
  • Yrityksen henkilöstön vahvuus on tupalaantunut vuodesta 2004
Ydinvoimaloiden alkuperäisiä virtalähteitä ei ole tehty Halikossa, mutta yritys on päässyt mukaan 20 - 3o vanhojen voimaloiden uudistumisprosessiin. Näissä kohteissa laitteet valmistetaan tiettyyn tilaan sopivaksi.

Mitä muuta yritys tekee? Ydinvoimaprojektit vaativat massiivisen testaustyön. Tätä osaamista voinee soveltaa muihinkin hankkeisiin.
  • Pekingin olympiakentän lentokoneet laskeutuvat EP:n tuotteiden avulla
"Ellego Powertec Oy on varaajien, virtalähteiden ja vaativien asiakaskohtaisten erikoissovellusten laatutoimittaja. Suunnittelemme ja valmistamme tehoelektroniikan ratkaisuja lähes 30 vuoden kokemuksella. Panostamme toiminnassamme laatuun ja toimitusvarmuuteen. Meille on tärkeää asiakkaiden tarpeiden kokonaisvaltainen ymmärtäminen ja tehokas asiakaspalvelu", kerrotaan yrityksen nettisivuilla, jonne pääsee tästä >>>
Avoimesti ja näkyvästi atomivoimalaitoksille ratkaisuja toimittavista pk-yrityksistä näkyy vähän tarinoita julkisuudessa. Loviisan seudulle ei muistaakseni ole rantautunut tämän alan yrityksiä. Eilen puhuttiin kuitenkin jälleen uudesta ydinvoimalasta. Fennovoimalla on PR-toimisto Ruotsinpyhtäällä. Ydinvoimaloita palvelevat kunnossapitoyrityksetkin pitävät matalaa profiilia. Liekö Loviisassa ainuttakaan? Erikoistumisen takia näiden yritysten markkinat ovat tietenkin vahvasti B-to-B ja kohteet ovat hujan hajan maailmalla.

Poikkean hiukan syvemmälle sivustolla: Trafo-Group koostuu neljästä oman alansa johtavasta yrityksestä. Siihen kuuluvat tehoelektroniikkateollisuutta edustavat Trafotek Oy Turussa ja Ellego Powertec Oy Halikossa sekä valaistuselektroniikkaan erikoistuneet Neoncomp Oy Turussa ja Teknoware Oy Lahdessa.

Trafotek tuntuu jotenkin tutulta ja jossain yhteydessä olen törmännyt Lahdessa toimivaan Teknowareen.

"Kaikille yrityksille on ominaista monipuolinen tietotaito ja kyky asiakaskohtaiseen lähestymiseen. Jokainen yritys keskittyy omalle alalleen palvellakseen parhaimmalla mahdollisella tavalla asiakkaitaan. "

Ja edelleen kerrotaan, että "Trafo-Groupin palveluksessa on noin 280 henkilöä ja konsernin liikevaihto on 30 milj. euroa. Yli puolet ryhmän tuotannosta menee vientiin yli 30 eri maahan".

Trafo-Groupko vastaa Ellego Powertecin viennistä?
Lähetä kommentti