lauantaina, huhtikuuta 12, 2008

Messujen tarpeellisuudesta

Kysymys messujen tarpeellisuudesta pulpahtaa aika ajoin esille. Järjestäjät tekevät kyselyjä selvittääkseen messukävijöiden ja näytteilleasettajien mielipiteitä.

Olen parin päivän aikana seurannut Helsingin Messuhallissa järjestettäviä Mediapäiviä Jaikun kautta. Tilaisuuden "rapoaminen" on niin tehokasta ettei osallistuminen tunnu tarpeelliselta.

Live-osalllistuminen on joskus tarpeen. Omin silmin näkeminen käynnistää uusia prosesseja ja ihmisten tapaaminen ja kasvotusten keskustelminein on arvo sinänsä. Mutta, kun ja jos ei ole aikaa, silloin etä- ja ryhmäraporteista saa erittäin hyvän kokonaiskuvan.

Eläminen ajan hermolla on sekä messunjärjestäjän, seminaarin organisoijan että näytteilleasettajan sekä esiintyjän suurimpia haasteita. Jokaista tapahtumaa edeltää huolellinen suunnittelu. Tapahtumia uudistetaan koko ajan, yleisölle on tarjottava jatkuvasti jotain uutta.

Ulkomaiset messut, tapahtumat, kongressit ja seminaarit ovat useille uusien trendien haistelua. Sinne mennään hakemaan uusia ideoita, ei niinkään ostamaan ja sopimuksia tekemään. Syventävät keskustelut tapahtuvat vasta tapahtumien jälkeen.
  1. Uusi kontakteja
  2. Uusia ideoita
  3. Uutta tietoa
  4. Inspiraatiota
  5. Kilpailijatietoa
Lähetä kommentti