tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Vihreää rakentamista Suomeen

NCC on saanut EU:n Greenbuilding Partner -statuksen. Se myönnetään yrityksille, jotka sitoutuvat rakentamaan kaupallisia kiinteistöjä, joiden kokonaisenergiankulutus on 25 prosenttia alle kansallisten vaatimusten.

Rakennusyritykset tarttuvat ilmastonmuutoksen tarjoamaan oljenkorteen. Hyvä niin, energian säästäminen on viisasta. Rakennusaineteollisuudelle vihreä linja sopii kuin nenä päähän.

NCC aikoo jatkossa toteuttaa kaikki toimistohankkeensa näiden vaatimusten mukaisesti. Ensimmäinen Greenbuilding -vaatimusten mukaan rakennettava projekti tulee Vantaalle Airport Plaza Business Parkiin.

Onko tämä Sohlberg-hanke, josta puhuttiin muutama viikko takaperin. Olin silloin matkalla Tampereelle. Juttelimme hankkeesta samana päivänä Sepon kanssa.

Säästöä saadaan panostamalla ikkunoihin, vaipan ilmatiiviyteen ja lämmön talteenottoon. Myös erilaisilla äly-toiminnoilla tehostetaan energiansäästöä.

Asuntorakentamisessa on käynnistämässä ensimmäisten matalaenergiatalojen rakentamisen Espoon Vesirattaanmäkeen. NCC seuraa YIT:tä, joka ilmoitti aiemmin tänä vuonna (2008) rakentavansa kaikki asuntokohteensa jatkossa matalaenergiatasoisina. Toimistokohteiden osalta YIT ei vielä ole ilmoittanut vastaavia tavoitteita.

Rakentamisessa puhaltavat uudet tuulet. Koska joka talon katolla on oma tuulimylly?
Lähetä kommentti