maanantaina, heinäkuuta 14, 2008

Sahakuolemat vain viikkojen päässä | Kauppalehti.fi

Sahakuolemat vain viikkojen päässä | Kauppalehti.fi: "Sahakuolemat vain viikkojen päässä", Uutisoi Kauppalehti /STT Maanantaina 14.07.2008 klo 07:33 STT.

Helge: Puutullikiistaan ei taida tulla ratkaisua ajoissa. Sahojen tilanteesta ei ole puhuttu, vaikka ongelmia on ollut viime syksystä alkaen. Sitä ennen sahoilla meni hetken hyvin vilkkaan rakentamisen ansiosta. Rakentaminen on hiljentynyt eri puolilla Eurooppaa. Amerikan kiinteistö- ja subprimekriisi on heittänyt synkän varjon myös Euroopan ylle. Rakentamisen roima lasku koskee vilkkaasti rakentaneita maita ja alueita:

- Britannia
- Espanja
- Irlanti
- Baltia

Useita suomalaisia sahoja saattaa ensi syksynä odottaa lakkautus. Sahateollisuudessa uskotaan, että jo syksyllä Suomessa joudutaan lopettamaan sahoja huonon markkinatilanteen takia.

–Olen melko varma, että viimeistään syyskuussa tulee isoja uutisia. Kemijärven ja Voikkaan kaltaisille uutisille on ihan varmasti tulossa jatkoa, arvelee yksityisen sahatavaratuottajan Versowood Groupin toimitusjohtaja Ville Kopra.

Sahatavaran markkinat kääntyivät viime syksynä jyrkkään laskuun. Sen jälkeen suomalaissahoilla on supistettu tuotantoa, vähennetty vuoroja ja pidennetty kesälomia.

Koko sahateollisuus tekee tänä vuonna tappiota, eikä ensi vuodeltakaan odoteta helpotusta. Alalla toivotaan, että ainakin vienti Yhdysvaltoihin käynnistyisi uudelleen ja Japanin-vienti tokenisi viime vuotisen notkahduksen jälkeen", kertoo Kauppalehti / STT.
Lähetä kommentti