sunnuntaina, lokakuuta 05, 2008

Aamulehti.fi| Uutiset | Venäjällä hämmästellään suomalaisten metsäyhtiöiden hitautta

Mielenkiintoinen kirjoitus suomalaisen metsäteollisuuden suhtautumisesta Venjän mahdollisuuksiin. Lisää tietoa linkin kautta.

Aamulehti.fi| Uutiset | Venäjällä hämmästellään suomalaisten metsäyhtiöiden hitautta: "Venäjällä hämmästellään suomalaisten metsäyhtiöiden hitautta. 05.10. - 13:53 (Luotu: 12:53) | STT, Mirja Sipinen

Moskova Venäjän metsäiset maakunnat ovat heränneet mahdollisuuteen kehittää talouttaan ulkomaisten metsäteollisuusinvestointien avulla. Uusia sellu- ja paperitehtaita kaavaillaan nyt eri puolille Venäjää, muun muassa Krasnojarskiin, Vologdaan, Arkangeliin, Nizni Novgorodiin sekä Komin tasavaltaan.

Hankebuumi on herättänyt myös Venäjän aluehallinnot pyrkimään mukaan joukkoon. Esimerkiksi Pskovin alue yrittää löytää itselleen oman metsäteollisuuskumppanin.

Venäläisen metsäjätin Ilim Groupin johdon mukaan parhaista, suurten kaupunkien lähistöllä sijaitsevista alueista käydään suoranaista kilpailua, josta suomalaiset ovat kuitenkin jättäytyneet sivuun.

- Suomalaista keskustelua seurattuani minusta - tai meistä - näyttää siltä, että suomalaiskollegat ovat kovin konservatiivisia, lievästi ilmaistuna. Voi olla, että he ovat jo myöhästyneet tästä, kuvailee yhtiön pääjohtaja ja suurin omistaja Zakhar Smushkin."
Lähetä kommentti