tiistaina, marraskuuta 25, 2008

Hirvittävä totuus biopolttoaineista - Sosiaalitapaus - Blogit - HS.fi

Löysin Piksun kautta tieni tälle sivulle, josta halusin blogiini muistijäljesn. Risto Isomäki kirjoittaa ja muistuttaa HS blogissaan.

Hirvittävä totuus biopolttoaineista - Sosiaalitapaus - Blogit - HS.fi: "biopolttoaineet ovat yleisnimitys, joka voi tarkoittaa melkein mitä vaan: halkoja, puuhaketta, pellettejä, biodieseliä, erilaisia alkoholeja ja kasviöljyjä, häkäkaasua, bakteerien tuottamaa metaania, hienojakoista puuhiilipölyä, yksisoluisista levistä valmistettua öljyä, puusta tehtyä öljyä ja niin edelleen. Periaatteessa samaa biopolttoainetta tai sen raaka-aineita on yleensä mahdollista tuottaa lukemattomilla erilaisilla tavoilla. Lisäksi erilaisia tekniikoita, joiden avulla erilaisia biopolttoaineita voidaan hyödyntää, on vielä paljon enemmän kuin erilaisia biopolttoaineita.

Tärkein biopolttoaineisiin liittyvä kysymys lienee se, pahentaako biopolttoaineiden tuotanto maailman nälkää vai ei. Monet tahot ovat viime aikoina halunneet antaa tähän kysymyksen yksiselitteisen vastauksen. Rasti ruutuun, kyllä tai ei. Todellisuudessa vastaus riippuu monista tekijöistä.

Silloin kun ihmisen ravinnoksi kelpaavaa ruokaa kuten sokeria tai viljaa käytetään merkittävässä määrin energian tuotantoon, näiden elintarvikkeiden hinnat maailmanmarkkinoilla tapaavat nousta. Tämä aivan varmasti pahentaa monien ihmisryhmien aliravitsemusta, monissa eri maissa. Samanlaisia vaikutuksia syntyy, jos aiemmin ruokaa tuottaneita peltoja muutetaan energiaa tuottaviksi pelloiksi."
Lähetä kommentti