keskiviikkona, joulukuuta 17, 2008

Metson lomautukset Turussa

Mihin ovat paksut ja pullistelevat tilauskirjat hukkuneet. Alkusyksystä poliitikot ja analyytikot puhuivat Suomen säästymisestä. Meidän piti selvitä lamasta kuin koira veräjästä, mutta toisin taitaa käydä. Teollisuus joutuu lujille, kun vienti hyytyy ja vähän ajan kuluttua myös kuluttajien kukkaro ohenee.

Miten Suomen käy, jos Venäjä devalvoi 25 - 30 %? Alla on uutinen Metson lomautuksista Turussa. Näitähän satelee eri puolilta Suomea. Alkuviikosta otsikoissa oli Forssassa toimiva Componenta.

Metso lomauttaa 384 Turussa, kertoo YLE Uutiset: julkaistu tänään klo 12:41, päivitetty tänään klo 12:44

Metso lomauttaa lähes koko henkilöstönsä Turussa. Ilma- ja kemikaalijärjestelmäyksikön sekä Metso Paper Turku Works Oy:n palveluksessa on yhteensä 384 henkilöä.

Lomautustarpeen taustalla on tilauskannan heikkenemisestä aiheutuva töiden väheneminen.

Lomautukset tulevat voimaan vaiheittain tammikuun lopun ja kesän välisenä aikana. Yksittäisen henkilön kohdalla lomautusaika vaihtelee työkuormasta riippuen muutamasta viikosta pitempään aikajaksoon.

Metson Turun yksiköt kuuluvat yhtiön Paper-liiketoimintalinjaan. Ne ovat erikoistuneet massa-, paperi- ja kartonkiteollisuuden ilma- ja kemikaalijärjestelmiin sekä niihin liittyviin huolto- ja asiantuntijapalveluihin.
Lähetä kommentti