torstaina, joulukuuta 31, 2009

Innovaatiojuna virtuaalisesti liikkeelle 2009 ja oikeasti 13.1.2010

joulu19,2009 030Keskustelu Innovaatiojunasta Ouluun käynnistyi kesällä 2009. Hitaan mokkulayhteyden takia en lähde selaamaan aiheesta tehtyä avausta, mutta syyskuussa oli ensimmäinen intensiivinen spurtti, jolloin tähtäimessä oli kiertue ennen marraskuun puolta väliä. Se valui kuitenkin hiekkaan. Hanke oli vielä hajallaan.

Marraskuu oli hiljaiseloa, mutta joulukuussa operaatio heräsi toistamiseen henkiin ja nyt avoin yhteistyö onnistui. Porukka organisoitui, sponsorit tarttuivat tilaisuuteen, VR osoitti vaunun, saimme 47 lippua ja matkan ohjelmaa hiotaan Qaikussa entistä intensiivisemmin.

Matka alkaa13.1.2010 kello 6h30  ja innovaatiojuna palaa Helsinkiin puoli tuntia ennen puolta yötä. Mitä VR:n erikoisvaunussa tapahtuu? Miten 47 henkilön joukkue organisoituu F2F-yhteistyöhön? Millaisia pähkinöitä sponsorit heittävät vaunuosaston purtavaksi? Miten yhteydet pelaavat? Miten hyvin pystymme dokumentoimaan matkan aikana tapahtuvaa ideointia ja innovointia?

Pitääkö varautua myös tussikynä ja fläppitaulusulkeisiin, jos bitit eivät virtaa palvelimille? Yhteyksien hyvyys jännittää. Ennakko-odotukset eivät ole kovin suuret, mutta ehkä konferenssivaunussa on paremmat putket pilviin (cloud).

Oulun päässä tapahtuvaan ohjelmaan emme vielä ole paneutunut. Ainakaan sitä ei ole vielä laitettu osallistujien tietoon. Haja-ajatukset keskittyvät seuraaviin avainsanoihin: RFID, NFC, VTT, Oulun yliopisto, energia, virkamiehet, rakennusvirasto, mobiilimaksaminen, jokapaikan-atk, matkailu, avoimuus, sosiaalinen media…

Lähetä kommentti