sunnuntaina, joulukuuta 27, 2009

Miten paljon venäläisiä tulee Vuokattiin?

joulu23,2009 079Lama syö asiakasvirtoja. Lappiin brittejä lentää vähemmän, Kittilän kenttä nousee ykköseksi ja Joulumaasta huolimatta Rovaniemi hiipuu.

Levin ja Kittilän alueella vuodepaikkoja on 40 000 ja Rovaniemellä vain kymmenesosa tästä. Tämä selittää, miksi lennot suuntautuvat Kittilään. Alueen markkinointiin on satsattu puolitoista miljoonaa euroa.

Brittimatkustajia lentää Lappiin vähemmän, mutta tulijat ovat ilmeisesti entistä varakkaampia. Muutaman päivän vierailusta pulitetaan tuhansia euroja per henkilö.
Katinkullan vuodenpaikkojen määrä 350 lomahuoneistossa on 2 000 ja hotellissa 500. Alueelta löytyy vielä 100 – 150 uuden lomahuoneiston rakentamiseen.

Sotkamossa jännitetään, miten lama vaikuttaa venäläisvieraiden tulvaan. Tulijoita on viime vuotta vähemmän: pudotus lienee kolmisenkymmentä prosenttia.

Vuonna 2008 venäläisiä oli noin 6 000 per viikko. Pudotus tarkoittaa 1 800 matkailijaa vähemmän. Paikalliset matkailualan yritykset arvioivat varausten perusteella, että suomalaiset paikkaavat vajetta jonkun verran.

Venäläiset turistit tulevat Vuokattiin Pietarin ja Moskovan tienoilta.  Monet tulevat omilla autoilla. Ennen taloustaantumaa Kainuun lomakohteisiin tultiin myös lentäen että junalla.

Hintataso on hiukan laskenut. Katinkullan alueeseen on investoitu edellisen reilun kymmenen vuoden kuluessa runsaat 52 miljoonaa euroa. Tulevien 5 – 7 vuoden aikana HCR aikoo kehittää aluetta 15 – 20 miljoonalla eurolla.

Lähde: VuokattiNews – Sydäntalvi 2009
Lähetä kommentti