perjantaina, tammikuuta 15, 2010

Innovaatiojunailijat muuttavat poliittisia prosesseja

010120105171Miten innovaatiojuna voi vaikuttaa poliittisiin prosesseihin ja päätöksentekoon? Olemmeko aidosti mukana luomassa Suomi 2.0? Ja mitä se tarkoittaa?

Nörttejä ja Some-aktivisteja ei voi, ei saa, eikä pidä ohjata sivuraiteille teknisten tai kaupallisten ongelmien pariin. Some-osaajien panos yhteiskuntakehitykseen voi olla oletettua suurempi.

Siinä missä maanviljelijöillä, duunareilla ja metsänomistajilla, yrittäjillä ja suuryrityksillä on omat etujärjestönsä, tarvitaan myös innovaatiojunailijoita, jotka muuttavat yhteiskuntaa radikaalisti, kustannuksia säästäen.

Emme jää näpertelemään bittejä ja cyberavaruuksia. Tällä jengillä on voimaa ja taitoa tarttua yhteiskuntakehitykseen ja talousmaantieteellisiin hyperongelmiin. Suomi on selvinnyt sodista ja lamoista, kun kansalaiset ovat tarttuneet aseisiin tai uudistaneet yrityksiä.

Talouslaman jälkeen olemme uudessa tilanteessa. Verkottumalla ja avoimella yhteistyöllä voimme ratkoa mahdottomalta tuntuvia ongelmia. Some-ajattelua on vain vietävä entistä syvemmälle yhteiskuntaan.

Onnistumme, jos tahdomme, jos tunnemme muutoksen puolesta, kun mobilisoimme taitomme ja suuntamme energiamme uusiin haasteisiin.

Lähetä kommentti