sunnuntaina, tammikuuta 17, 2010

Perinteisessä seminaarissa yksi puhuu ja sata kuuntelee

Lovisa_naringslivsbarometer_2009 008Innovaatiojunassa toteutui @touqo performatiivinen "käytäntöön vieminen". iJunailun @hponka (iTraining) avoimuus alkaa dokumentoinnista.

Kaikki vaiheet tehdään näkyväksi, jolloin myös ne, jotka eivät ole sillä hetkellä mukana tai osallistu käsitteillä olevaan osioon voivat astua aihepiirin sisälle tekstien, videoiden tai kuvien kautta.

Urheilussa urheilijat ovat sankareita, mutta teknologiapuolella sankarin roolin nostetaan gadgetit, laitteet ja järjestelmät. iJunassa vekottimien käyttäjät nousivat @Ile @saarikko urheilijoiden tavoin sankareiksi, koska huomio kohdistui ihmisiin, ideoihin ja ajatuksiin.

Innostuneiden Ihmisten Innovoima näkyi ja tuntui kaikissa ryhmäsessioissa. Kokonaisvaltainen yhdessä tekemisen feelinki hohkasi kaikesta ensimetreiltä. Jokainen joutui organisoimaan itselleen suunvuoron. Ihmisten aloitteellisuus ja hyperaktiivisuus jalkaannutti innovaationprosessin.

Pähkinöiden avaaminen käynnistyi junassa, ideat dokumentoitiin ja timantiksi hiominen voi jatkua kunnes ideat, aihiot ja puolivalmisteet ovat valmiita. Lisäksi "ProSumeristi" voimme ottaa mukaan käyttäjät ja kuluttajat, joita tietenkin jokainen meistä simuloi yhdellä äännellä.

Lähetä kommentti