perjantaina, toukokuuta 14, 2010

Goliath Tuulimyllyt Eestissä

Suomella on risupaketti, tuulivoiman syöttötariffi ja kahteen uuteen atomivoimalaan yhdistetty energiastrategia. Miten hyvä paketti tästä syntyy? Eestiläiset ovat mielissään, Fortum jätettiin seinäruusuksi Suomessa. Osana Euroopan avautuvia sähköverkkoja saatamme jatkossa ostaa valtionyhtiömme atomisähköä merellisen kaapelin kautta, kun Loviisaan ei saatu sitä kolmosta.

“Muuten Eesti Energian toimitusjohtaja Sandor Liive lienee ilahtunut Suomen hallituksen ydinvoimakannasta. Sen 80-kilometrisen meren pohjassa kun on jo yksi sähkökaapeli ja toinen tuloillaan”, kirjoittaa Markus Larkonen Eestistä.

Markus Larkosen mielestä koko energiakysymys on monitahoinen.  “Kaksi ääripäätä on ydinvoiman kannattajat ja ne, joiden mielestä tuulienergia ratkaisee kaikki ongelmat. Sekä ydinvoimalan, että tuulimyllyjen paikaksi on  ehdotettu mm. tässä vieressä sijaitsevia Pakrin saaria. En ole NIMB -miehiä joten sijoituspaikan suhteen en nurise vastaan, jos jommankumman tarpeellisuudesta vallitsee jos nyt ei konsensus niin ainakin riittävän suuren enemmistön hyväksyntä.”

Viron eriperänä on tietenkin Itä-Viron maakunnassa kaivettava palavakivi. Nykyteknologialla siitä on luovuttava lähitulevaisuudessa (2016), jos päästötavoitteet aiotaan täyttää. Päästöjä vähentävät uudet teknologiat ovat siksi kissojen ja koirien kanssa etsinnässä. Tämän viikon uutisiin muuten kuuluu sekin, että Eesti Energia teki lihavan sopimuksen palavankiven kaivamisesta ja jalostamisesta Jordaniassa.

“Oman mausteensa soppaan lisää tietäminen, että vuonna 2013 sähkömarkkinat vapautuvat. Juuri kukaan ei tiedä, mitä silloin alkaa tapahtua”, summa Markus Larkonen.

Mitä me tiedämme Eestin teknologiateollisuudesta? Olemme usein niin itseämme täynnä, että jää huomaamatta, että teknologioita hallitaan ja osataan myös muualla maailmassa. Tähän päivään mennessä en tiennyt GOLIATH nimisestä tuulimylly-yrityksestä.

Katso kuvan alapuolelta tietoja GOLIATHista. Kuvaa klikkaamalla pääset firman ceo-BLOGiin. Mitä tiedämme tästä yrityksestä? Millaiseen markkinarakoon se asettuu suhteessa Haminassa tuotantoa harjoittavaan WinwinD –yritykseen? Mitä me ylipäätään tiedetään tuulivoimasta ja alan teollisuudesta?

goliathwindestonia

For progress on our day-to-day actions (completion of prototypes, approval of patents etc.), please take a look at the BLOG. Here, you find news about changes in company ownership and structure next to announcements on major co-operations.

 • 27th of October 2009
  Enterprise Estonia has approved the issuance of almost 3 million Estonian Kroons in grants to GOLIATH Wind OÜ.
 • 20th of February 2009
  GOLIATH Wind Ltd has closed a funding round, raising 7.8 million Estonian Kroons against the issuance of new shares to PowerDrive Ltd and Arengufond.
 • 19th of September 2008
  GOLIATH Wind Ltd had received term sheets for investment from different investors; today, the Estonian Development Fund's offer has been chosen. Thereby, both parties have agreed to find an Estonian private co-investor.
 • 11th of April 2008
  New shares have been issued to a private investor, who will also provide consultancy in IP-related questions.
 • 20th of February 2008
  Renewable Energy Group Ltd has sold some of its stake in GOLIATH Wind to the University of Durham, the New and Renewable Energy Centre (NaREC), Prof. Ed Spooner and further individuals.
 • 17th of December 2007
  Evolving Generation Ltd, United Kingdom, has accepted an offer for take over of its intellectual property and patents by GOLIATH Wind Ltd, which is newly established and financed by Renewable Energy Group
Lähetä kommentti