maanantaina, helmikuuta 14, 2011

Terveisiä metsästä, päätä pakottaa

14022011461noki

Nokia on kaikkien huulilla. Firmasta keskustellaan nyt enemmän kuin vuosiin.

Uudet tuotteet eivät ole vieläkään valokeilassa: yhteistyö Microsoftin kanssa ei ole edennyt aikataulujen asteelle.

Uusia Nokia Mobile Windows 7 luureja lienee tulossa vuoden loppuun mennessä.

Arviot tutkijoiden ja markkinaihmisten työvoimavähennyksistä vaihtelevat: 5 000 – 10 000 henkilöä joutuu lähtemään. 

Nokian hartiat eivät enää riitä suomalaisen kehitysympäristön ylläpitämiseen.

Tämä tietää uusia mahdollisuuksia, elinkeinorakenteemme monipuolistuu. Osa porukasta kuoriutuu kilpailijoiden palvelukseen, mutta TEM toimet edesauttavat myös uusien yritysten synnyn.

Mobiilibisnes kehittyy lähivuosien aikana voimakkaasti, kun “kolmen hevosen kilpailu” lähtee tosimielessä käyntiin. Nokia + Microsoft yhteistyö johtaa parhaimmillaan toimialan vahvimman parivaljakon syntyyn.

Vapautuvat voimavarat eivät mene Suomessa haaskioon. Kyllä tietoyhteiskunnan kehittämisessä ja valkoisten läikkien paikkaamisessa tarvitaan tarjolla olevia voimavaroja. Nokia-kriisi johtaa voimavarojen uudelleenryhmittelyyn.

Shokkivaiheen jälkeen Suomi herää uuteen arkeen: Perkele! tehdään jotain uutta, kun olemme tänne asti selvinneet, aalloista pelastuneet. Nyt on uuden näytön paikka; osaamisen vapauttaminen korporaatiokurinalaisuuden kahleista synnyttää varmuudella jotain uutta.

Ehkä tämä luo ja tuo uuden start-up kulttuurin Suomeen ja ulkomaalaiset enkelit ja rahoittajat löytävät kansalliset osaajamme.

Lähetä kommentti