maanantaina, heinäkuuta 18, 2011

Juhan kanssa jutellaan kaivostoiminnan ympäristövaikutuksista

july15_2011 116

SOTKAMO | Tapaamme Juhan kanssa Tuliketussa. Teemana on HACCP, älykkäät mittaukset, mikrobiologiset menetelmät paperitehtailla, energiantuotannossa ja kaivosteollisuuden jatkojalostuksessa.

Jatkamme vuoropuhelua Facebookissa ja blogeissamme. Avoin innovointi ja yhteistyö on uutta, mutta joukkoälyllä voimme tarttua ongelmiin, joihin esimerkiksi mittausalan yrityksillä ei ole mielenkiintoa.

Valmistelemme aineistoa tulevaan hankesuunnitelmaan. Tekemisen makuun pääsemme syksyllä 2011.

Hi Helge,
Juha Mentu commented on your post.

Juha kirjoitti: "Olen käymässä kaupungilla ja kuuntelin nauhoituksesi. Toivottavasti en kuulosta liian unettavalta (joka mainittiin aikoinaan potentiaaliseksi ongelmaksi luennoidessani) eikä kirjakielestä karjalan murteeseen lipsahtelu haittaa - kenties antaa uskottavamman vaikutelman Esson baarista? Sisältö on mielestäni O.K., eikä syyllistä etukäteen liiaksi mitään tahoa.”

Helge: Mielestäni molemmat äänitykset ovat onnistuneita ja luovat odotetusti kuvan teoreettisesta osaamisesta, kokonaisuuksien hallinnasta ja pitkäaikaisesta kokemuksesta.

Juha: Itseäni kiinnostaa edelleen eniten nopean mikrobianalytiikan soveltaminen prosessiteollisuuteen; olisikohan sellaiselle mitään tarvetta Talvivaarassa? Sulfaatinpelkistäjien seuranta purkuvesistön pohjalietteestä voisi puolestaan olla otollinen tehtäväkenttä PMEU:lle, koska analytiikka vaatii luonnollisia näytteitä ja hapettomuutta (molemmat toteutettavissa PMEU:lla). Ainoa ongelma on biofilmien mikroskooppinen analytiikka, mikä edellyttäisi UV-epifluoresenssimikroskooppia.

Helge: Ehkä suora yhteys Talvivaaraankin olisi paikallaan. Avainhenkilöiden nimet ovat tiedossamme, mutta selvitän pikimmiten, miten voisimme edetä M & M kautta. Mitään suoran toiminnan estettä ei tietenkään ole. Saitko muuten KS 13.7.2011 artikkelin tiedot, jotka laitoin Posterous blogiini?

Juha: Käytin sitä aikoinaan Ensolla ja nykyisin, tarpeen vaatiessa, Kymenlaakson Ammattikorkeakoululla, jonne minulla on hyvät suhteet.Tällaisen laitteiston hankinta tulisi tarpeelliseksi, ellei biofilmitutkimuksiin löydy sopivaa laitteistoa asiakkaiden taholla. UV-EFM:n hinta vastanne tänä päivänä PMEU:n hintaa, eli liikutaan 10 000 euron yläpuolella. PMEU + UV-EFM ovat loistava yhdistelmä, kuten muistanet Paper ja Puu-lehden artikkelistamme. - Siitä tulikin mieleen, että voisimme kaikki kolme lähettää sinulle referenssejä viime aikaisista artikkeleistamme ja seminaari- ym. esiintymisistämme. Blogejani voit käyttää minun puolestani vapaasti, mikäli niistä on hyötyä.

T Juha Mentu"

Helge: Minua kiehtoo edelleen muutama vuosi takaperin kehittelemämme BIOTOUCH-palvelu. Palveluauto-konseptin kehittämiseen tarvitaan vain asiaa ymmärtävä rahoittaja ja sitten “baanalle”, eikö niin?

Lähetä kommentti