torstaina, marraskuuta 10, 2011

Innovaatiojuna 2.0 lähtökuopissaan

innovaatiojuna_934x323d Innovaatiojuna 1.0 sai innoituksensa yhteisöllisen performanssin toteuttamisen tarpeesta ja halusta tavata livenä Jaikusta / Qaikusta tutuksi tulleita someilijoita. Avointa itseorganisointia kokeiltiin käytännössä, operatiivinen työnjako onnistui hyvin. Vastuu ja tekemisen riemu jakautui mutkattomasti varsinaisen junamatkan aikana.
Oulussa oli tarjolla mielenkiintoisia vierailukohteita ja kuuntelin yhtä tapaamamme henkilöä Vuokatin Snowpoliksessa viime viikolla. Hyvien käytäntöjen käytäntöön vieminen on jatkunut.
Mitä i2 voi tarjota? Pystymmekö uudistamaan itseämme, vai kopioimmeko hyvää konseptia kehittääksemme siitä piensarjatuotetta?
i2 nojaa i1 yhdessä tekemiseen ja etsii pähkinöiden särkemistä demokratian muotoja tapaillen. Onko kyseässää teatteriesityksen kaltainen tapahtuma, jossa osallistujat viihdyttävät ja hoksauttavat toinen toisiaan löyhän käsikirjoituksen rajoissa ja raameissa?

Henkilökohtainen havaintojen dokumentointi, videointi, tekstaaminen, kuvaaminen ja podcastaaminen takaa sen, että osallistujat eivät jää nimettömäksi ja kasvottomaksi massaksi. Jokainen voi itse päättää, mikä menee YouTube, Bambuser, Facebook, Flickr, Picasa, Twitter, Qaiku, Posterous, G+, blogin jne.

Jokainen toimii sekä ryhmän jäsenenä että yksityishenkilönä merkitysten rakentajina. Ongelmanratkaisuun ja pähkinöiden purkuun saadaan lyhyessä ajassa paljon tuoretta innovoimaa, joka ei ole ehtinyt kompostoitua, kuten strukturoiduissa organisaatioissa helposti käy.

Vapaina kuin taivaan linnut suljetussa tilassa liikkuen tiukasti formatoidussa tilassa Helsingistä Pohjoiseen (oletus Rovaniemi) tiiviissä kurkiauramuodostelmassa. Vetovastuu vaihtelee luontevasti lukuisia kertoja meno-paluu-matkan aikana.
Lähetä kommentti