keskiviikkona, elokuuta 08, 2012

Loviisa 20.4.2009 kello 19:43

Canon_April24_2009 062

Miltä Loviisa näytti 20.5.2009 kello 19h43? Tänään minulla oli hetki aikaa katsella vanhoja kuvia muutaman vuoden takaa. Siirsin hiljattain kannettavalta kovalevyltä historiallisia kuvia uudelle tietokoneelle. Niitä kertyi automaattiseen lataukseen lähes seitsemänkymmentätuhatta.

Kuvakavalkadista löytyy jännittäviä jälkiä yli vuosikymmenen kestävästä menneisyydestä Loviisasta. Nyt näitä sen ajankohdan kuvia on kiva katsella. Ne ovat muutaman vuoden maatumisen ja fermentoitumisen jälkeen aikaisempaa kiinnostavampia.

FENNOVOIMALLA oli vielä tuossa vaiheessa toimisto Loviisassa. Nyt tiedämme, että Fennovoiman ydinvoimahanke Pyhäjoella saattaa viivästyä vuodella tai muutamalla.

Jotkut ovat jo avoimesti sitä mieltä, ettei Suomeen tule Olkiluoto III jälkeen enää uusia ydinmyllyjä. Ydinvoimaloiden rahoittaminen on Fukushiman jälkeen jälleen muuttunut riskibisnekseksi.

Alkuperäinen investointi on valtava ja kukaan ei taida tietää, miten sähkön hinta käyttäytyy tulevien viidenkymmenen vuoden aikana. Energiabisneksessä siirryttäne lyhyemmän aikavälin teknologiahankkeisiin.

Lähetä kommentti