torstaina, lokakuuta 11, 2012

Ojala suunnittelee ja patentoi

ojalasuunnittelee

KUVAT: Pauli Ojala, Nordautomation, Kristiinankaupunki (10.2.1983)

Pauli Ojala keksii ja patentoi. Uutta luovat ihmiset ovat erikoista porukkaa. Uusia ideoita ja keksintöjä syntyy solkenaan. Keksiminen ja kehittäminen ovat usein teknologiayritysten Selviytymistarinoiden keskiössä.

Uusien prosessien, ansaintalogiikoiden ja tuotteiden kehittäminen on 2000-luvulla mielletty osaksi Nokia Saagaa, ICT:tä ja tietoyhteiskuntaa.

Tämä yksipuolinen mielikuva vaatisi meillä pikaista korjausta. Yhteiskunnat eivät pysy pystyssä ilman ruokaa, fyysisiä rakenteita, tai arvoketjujen tehokkuutta ja tuottavuutta parantavia ratkaisuja.

Pelkällä bitinvääntämisellä maailma ei tule muuttumaan paremmaksi. Meidän on pakko arvioida teknologiateollisuuden merkitystä uusista näkökulmista. Historia opettaa, miten hitaasti maailma muuttuu.

ojalapatentoi

Hei Helge!

Ohessa tuoteidea vuosien takaa. Hakkuri jossa on edullisesti kaksi syöttösuuntaa (puita molemmin puolin
konetta ym.), joita voidaan käyttää yhtäaikaisesti tai kumpaa tahansa.

En ole tähän päivään mennessä tavannut vastaavaa, hyötyhän kahdesta syöttösuunnasta on suuri eikä sen teko aiheuta isoa lisäkustannusta.

Kun hakkuri on istutettu perävaunun aisalle niin sitä voidaan käyttää myös kuorman purkuun hankaliin tiloihin. Eli pannaan hakkuri pyörimään ja avataan sen selässä oleva imuaukko jolloin se puhaltaa kuorman (pohjaruuvin avustuksella) haluttuun paikkaan.

Systeemiä voi käyttää moniin muihinkin tarkoituksiin.

Velipojalla on toimiva proto, jonka Velsa valmisti aikoen saada siitä oman artikkelin. Kävi vain niin, että omistaja Valtio muutti Velsan tuotantosuunnaksi pelkät metsäkoneiden runkorakenteet.

Soitellaan 

Pauli Ojala

Nordautomation Oy
Hevoshaantie 5, 64100 Kristiinankaupunki
Tel. +358 (0)20 7616 200
www.nordautomation.fi
Lähetä kommentti