tiistaina, joulukuuta 04, 2012

Nordautomation Kehäsahalaitos


KUVA: Pauli Ojala, Nordautomation, Kristiinankaupunki, Finland (2012)

- Kehäsahat jotka ovat toimineet vuosisatoja varmasti kuin junan vessat ovat Skandinaviassa ja Suomessa jääneet uusimman tekniikan jalkoihin,  mutta Venäjällä ja monissa muissakin maissa ovat vielä OK, kertoo Pauli Ojala Nordautomationista.


Nordautomation Oy on mekaanisen metsäteollisuuden projektitoimituksiin erikoistunut alan johtava yritys, jonka tyytyväiseen asiakaskuntaan on jo vuosia kuulunut  Finnforest, UPM, Stora Enso, Vapo ja monet muut metsäteollisuusyritykset Suomessa ja ulkomailla.

Nordautomation on saavuttanut asiakaskunnassa hyvän maineen innovatiivisena ongelmanratkaisijana sekä laadukkaana ja täsmällisenä projektitoimittajana. 

Myynti, suunnittelu, projektijohto ja hallinto on Kristiinankaupungissa, jossa työskentelee 20 henkilöä. 

Tuotteet tehdään omalla konepajalla Alajärvellä, jossa työskenteleenoin 60  ammattilaista. Liikevaihto on suhdannevaihteluista johtuen vaihdellut vuosittain välillä 7-15 milj. euroa.

Nordautomationin toiminnan juuret lähtevät 1970 luvulta, jolloin Pauli Ojala perusti sahatekniikan laitteiden suunnittelutoimiston Kristiinankaupunkiin. 

Vuodesta 1999 Nordautomation on kuulunut ruotsalaisen Carl Bennet Ab:n  Lifco- konserniin (www.lifco.se).

Vuonna 2006 yritys lähti etsimään uutta niin sanottua nousevan elinkaaren tuotealuetta. Päädyttiin uusien energia- ja ympäristöpoliittisten tavoitteiden mukaisesti kehitettävään ja paikallisia bio-polttoaineita hyödyntävään uudentyyppiseen energiantuotantolaitteistoon.

Nordautomation aikaansai eri polttoaineilla lämpöenergiaa tuottavan laitteiston, jolle puhtaiden palamisarvojen ansiosta annettiin nimeksi Ekohell

Tämä uudentyyppinen energialaitteisto on tarkoitus kehittää lämmön, sähkön ja kylmän tuottoon kohdemaista löytyvillä kierrätys ym. paikallisilla polttoaineilla. 

Lähetä kommentti