lauantaina, helmikuuta 16, 2013

Gasek osti CCM-Powerin ja Asmaconin

Gasek Oy (perustajat, työntekijät, VMT Management Oy ja Reisijärven kunta) on ostanut  CCM-Power Oy:n ja Asmacon Oy:n henkilöosakkailta, aloitusrahasto Veralta ja J. Kärkkäinen Oy:ltä.

Ajankohtaista GASEK Oy, CCM-Power Oy ja Asmacon Oy yhdistävät liiketoimintansa. Tuoreesta puusta höyryä, lämpöä ja sähköä, kilpailukykyisiä tuotteita hakkeen kaasutukseen.

Ostettujen yritysten liikevaihto on 1 miljoona euroa ja henkilöstön määräksi ilmoitetaan 28. Yritykset ovat siirtyneet kokonaan (100 %) Gasekin omistukseen.

GASEK Oy on perustettu vuonna 2008 ja CCM -Power Oy vuonna 2007. Molemmat yritykset ovat kehittäneet uusiutuvan energian teknologiaa puuhakkeen käyttöön perustuen.

Yhdistyvässä IPR-salkussa on kolme vahvistettua patenttia ja yli kymmenen uutta hakemusta. Yhdistyvän yrityksen toimitilat sijaitsevat Oulussa (hallinto, myynti) sekä Reisjärvellä (tutkimus, kehitys ja tuotanto).

Lisätietoja www.gasek.fi sekä www.ccm-power.fi Asmacon Oy on oululainen automaatioalan yritys, joka suunnittelee, kehittää ja toteuttaa automaatio- ja prosessitekniikkaan liittyviä projekteja. Lisätietoja www.asmacon.fi

GASEK valmistaa hakekäyttöisiä puun kaasutukseen perustuvia sähkön- ja lämmöntuotantovoimaloita.

“Teknologian ytimessä on oma patentoitu kaasutin-reaktorimme, joka mahdollistaa päästöttömän palamisprosessin ja poikkeuksellisen toimintavarmuuden”, kerrotaan Gasekin kotisivuilla.

Lähde: Talouselämä 7/2013 ja Gasek Oy:n nettisivut.

Lähetä kommentti