maanantaina, maaliskuuta 25, 2013

Metsäenergia Lähienergia


 Lähde: SHZ, SWF Energie
Die Stirling-Motoren werden ab 2010 je 35 Kilowatt Strom bei einer Jahresleistung von 280 000 Kilowattstunden erzeugen. Hinzu kommt noch Wärme im Gesamtwert von 290 Kilowatt. Sie reicht im Sommer aus, den Warmwasserbedarf im Langballiger Fernwärmenetz zu decken. Der Holzheizkessel mit 900 und der ölbetriebene Reserveheizkessel mit 700 Kilowatt können dann stillgelegt werden. Das Investitionsvolumen der Erweiterung beläuft sich auf 1,05 Millionen Euro. Das neue Holzheizkraftwerk führt zu einer CO2-Einsparung von 1600 Tonnen pro Jahr.
Metsäenergia Lähienergia Itä-Savon Lähienergia Oy on vuonna 2003 perustettu kaukolämpöyhtiö Kerimäellä ja sen omistavat yhdeksän itä-savolaista yrittäjää.

Tutustuin tähän yritykseen viime vuonna, kun selvittelin sähkön tuotantoa pienissä bioenergialaitoksissa. Sain yhteystiedot KONEVIESTISTÄ, jossa oli kertomus mm. Langballig Stirling CHP-ratkaisusta, johon joukko suomalaisia tutustui marraskussa 2011. Näiden joukossa myös Itä-Savon Lähienergia Oy:n edustaja.

Olemme lähdössä samankaltaiselle tutkimusmatkalle ja teen taustaselvittelyjä aikaisempien vihjeiden ja havaintojen perusteella. Stirling DK ilmoittaa päämarkkina-alueiksi Saksan ja Britannian.
  1. lähilämmölle ja CHP:lle hyvät edellytykset tiiviisti rakennetuissa eurokylissä ja kaupungeissa, joissa ei ole valmista kaukolämpöverkkoa (toisin kuin useimmiten meillä)
  2. halu korvata öljyn ja maakaasun käyttöä
  3. sähkön hinta korkea
  4. jos tarjolla on biomassaa
 Lähienergia myy kaukoalämpöä Savonlinnan talousalueella kahdeksasta omistamistaan ja hoitovastuulla olevasta lämpölaitoskiinteistöstä. Vuotuinen lämpöenergian myynti on noin 14 000 MWh. Lämpömäärän tuottamiseen tarvitaan polttohaketta noin 22 000 i-m3 (8 800 m3).  Yhdessä Metsäenergian kanssa Lähienergia suunnittelee ja rakentaa  lämpölaitoskokonaisuuksia hakevarastoineen, avaimet käteen periaatteella

Jos sinulla on kysyttävää lämpölaitoksista, lämmönmyynnistä, polttoaineen toimivuudesta tai muista lämpöliiketoimintaan liittyvistä asioista, ota yhteyttä.

Yhteyshenkilösi

Laura Hämäläinen 050 5944 135
Lähetä kommentti