maanantaina, toukokuuta 13, 2013

Posion CHP

Posion vesi ja lämpö Oy rakennuttaa Posion kuntaan CHP-laitoksen osaurakoina nykyisen biolämpökeskuksen rinnalle. Suunnitellun voimalaitoksen kattilateho olisi 3,5 - 4,5 MW ja polttoaineena siinä käytetään puupohjaisia polttoaineita. Tämä osallistumishakemusilmoitus koskee CHP-tuotantolaite urakkaa.

Tässäkin on kyse ORC-tekniikasta

Voimalaitoksen toimittajaksi valittiin itävaltalainen Polytechnik, joka työllistää tuotantolaitoksillaan Euroopassa n. 450 henkilöä. Yhtiö on toimittanut yli 2.500 biolaitosta ja n. 30 biopolttoaineella toimivaa ORC-laitosta. Tehtaan tilauskanta on hyvä, sillä on tällä hetkellä n. 20 laitosta eri toimitusvaiheissa. Polytechnikin käyttämän ORC-yksikön valmistaja on Turboden (A Pratt&Whitney Company), joka on biokattilasovelluksissa Euroopan markkinajohtaja.

Polytechnik on toiminut Suomessa vuodesta 2010 ja se on jo toimittanut puuhakkeella toimivan kuumavesikattilalaitoksen kaukolämmöntuotantoon (Hämeenkoski, 2011) sekä hakkeella ja palaturpeella toimivan höyrykattilalaitoksen kaukolämmön ja prosessihöyryn tuotantoon (Lappajärvi, 2012). Polytechnikin suomenkieliset projektipalvelut sekä huolto- ja varaosapalvelut toimittaa lahtelaisen Penope Oy:n energialiiketoimintayksikkö Enerec.

 

Posion CHP-laitoksen tuotantolaitteet - Posion vesi ja lämpö Oy 

Lapin metsistä uusiutuvaa energiaa 2010-2012 -hanke järjesti Metsäenergia-ala tunnetuksi – tiedotuspäivän Posiolla kunnan valtuustosalissa ja Posion lämpölaitoksella 20.4.2012 klo 09.15 -15.30.

Tapahtuman tarkoituksena oli herättää mielenkiintoa alaa kohtaan, antaa valmiuksia edistää metsä-energia-alaa ja tehdä metsäenergian käyttöä koskevia ratkaisuja.

Päivän aikana oli tarjolla mm. esityksiä energiapuun korjuusta, perustietoa lämmön tuotannosta. Lisäksi oli mahdollista vierailla Posion aluelämpölaitoksella.

Planora Oy Posion kunta

  • Kaukolämmön perusselvitys
  • Kauppa- ja teollisuusministeriön avustushakemusten laadinta lämpölaitokselle
  • KPA -lämpölaitoksen 2,0 MW suunnittelu ja rakennusaikainen valvonta
  • Kaukolämpöverkoston suunnittelua

Nakkila Group sattui silmiini

  • http://www.nakkilagroup.fi/fi/
  • Olemme merkittävä toimittaja Pohjoismaisissa kaivosteollisuuden projekteissa. Kaivosteollisuuden referenssien ansiosta tiedämme alalle liittyvät vaatimukset ja pystymme auttamaan asiakasta koko toimitusprojektin ajan. Valmistamme säiliöitä kaikista teräslaaduista sekä konepajalla että asennuspaikalla.
  • Nakkila Works Oy on toimittanut kaivosteollisuudelle sekä yksittäisiä prosessisäiliöitä ja varastosäiliöitä että suuria säiliöalueita.Olemme merkittävä toimittaja Pohjoismaisissa kaivosteollisuuden projekteissa.
  • Kaivosteollisuuden referenssien ansiosta tiedämme alalle liittyvät vaatimukset ja pystymme auttamaan asiakasta koko toimitusprojektin ajan. Valmistamme säiliöitä kaikista teräslaaduista sekä konepajalla että asennuspaikalla. Nakkila Works Oy on toimittanut kaivosteollisuudelle sekä yksittäisiä prosessisäiliöitä ja varastosäiliöitä että suuria säiliöalueita.
Lähetä kommentti