perjantaina, kesäkuuta 14, 2013

Aurinkoenergiaa.fi | Cencorp aurinkoenergiauutiset

Aurinkoenergiaa.fi | aurinkoenergiauutiset

Cencorp kokosi uudenlaisen aurinkopaneelin Mikkelissä

2013-05-27 Cencorp on valmistanut ensimmäisen itse suunnittelemansa Conductive Back Sheet (CBS) -tekniikkaan perustuvan "aurinkosähkömodulin", eli aurinkopaneelin. Kyse on testaus- ja jatkotuotekehityskäyttöön tarkoitetusta paneelista, jonka valmistuksessa on käytetty Cencorpin joustavaa virtajohdinta ja laserporaustekniikkaa.

Nyt valmistunut aurinkopaneeli valmistettiin Sunweb Solarilta ostetulla ja Cencorpin jatkokehittämällä automaattisella koetuotantolinjalla Mikkelissä. Cencorpin itse suorittamissa testeissä paneeli täytti sille asetetut ennakko-oletukset.

Ensimmäiset valmiit tuotteet on tarkoitus esitellä markkinoille vuoden 2013 aikana, toteaa Cencorpin toimitusjohtaja Iikka Savisalo. Suomeen nousee aurinkopaneelitehdas Cencorp avaa täysautomaattisen aurinkopaneelitehtaan Mikkeliin vuoden 2014 alkupuolella.

Mikkelissä aloittaa toimintansa jo lähiviikkoina koetehdas, jossa voidaan testata sekä Cencorpin oman paneelin rakennetta että uusia valmistusmenetelmiä.

Cencorp käy parhaillaan keskusteluja useiden perinteisten energiantuottajien sekä aurinkoenergiaa tuottavien globaalien toimijoiden kanssa aurinkopaneelien käyttöönotosta ja installaatioista.
Lähetä kommentti