maanantaina, elokuuta 19, 2013

MTT Sotkamo

MTT Sotkamo

Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen Sotkamon aseman avoimien ovien päivä 21.8.2013 klo 14 - 18. Tarkemmat tiedot löytyvät täältä >>>

MTT eli Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus on maamme johtava maatalous- ja elintarviketutkimusta sekä maatalouden ympäristöntutkimusta tekevä laitos. MTT toimii maa- ja metsätalousministeriön alaisuudessa. 

MTT tekee tieteellistä yhteistyötä koti- ja ulkomaisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa. Tärkeitä kumppaneita ovat myös maatalous- ja elintarvikealan yritykset, järjestöt ja oppilaitokset sekä viranomaiset. 

MTT, Metsäntutkimuslaitos ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos yhdistyvät Luonnonvarakeskukseksi vuonna 2015. 

- MTT Sotkamon toimipaikassa teemme työtä marjan- ja vihannesviljelyn, bioenergian, luonnontuotteiden, nurmirehujen ja lähiruoan tutkimuksen parissa sekä teemme alueellista maatalousalan tiedottamista. 

- Lisäksi tuotamme kenttäkoepalveluita yrityksille ja tutkimusorganisaatioille. Sotkamon tutkimusasemalla on n. 15 ympärivuotista työntekijää ja kesäisin vahvuus kaksinkertaistuu.

- Tutkimusasemamme sijaitsee yhdellä maailman pohjoisimmista maatalousalueista ja samalla myös maatalous-Suomen pohjoisreunalla. Tarjoamme maatalous- ja puutarhakasvien kenttäkokeille ympäristön, jossa talvi on pitkä ja runsasluminen, mutta kesä mahdollistaa kuitenkin tehokkaan tuotannon. Toimitilojen lisäksi käytössämme on noin 40 hehtaaria peltoa ja tutkimusbiokaasureaktori. 

MTT Sotkamon toimipaikan yhteyshenkilönä toimii asiakaspäällikkö, vanhempi tutkija Kalle Hoppula.

MTT Sotkamon tutkimusasemalla pidetään avointen ovien päivä keskiviikkona 21.8. klo 14-18. Tilaisuudessa esitellään tutkimusaseman toimintaa, aiheina marjojen ja vihannesten viljely, biokaasu ja peltoenergia, pölyttäjien keinopesät ja Tukinetti. Tervetuloa tutustumaan toimintaamme kahvitarjoilun kera!
Lähetä kommentti