perjantaina, syyskuuta 20, 2013

Keitele Group investoi 30 miljoonaa euroa Kemijärvelle

Television uutisissa on tänään kerrottu Keteile Groupin investoinnista Kemijärvelle. Arktos Groupin liimapalkkitehdas ei käynnistynyt, vaikka se sai aikoinaan ison tuen valtiolta ja Stora Ensolta.

- Keitele Group suunnittelee merkittävää investointia teolliseen tuotantoon Pohjois-Suomessa. Hankkeeseen on saatu työvoima- ja elinkeinoministeriöltä 4,56 miljoonaa euroa kehittämisavustusta, johon osallistuu myös Euroopan aluekehitysrahasto. Toteutuessaan tuotantolaitos sijoittuisi Kemijärvelle.

Helsingin Sanomien mukaan Keitele Group on pääomistajana uudessa yrityksessä, joka rakentaa Kemijärvelle uuden sahan ja liimapuulinjan lakkautetun sellutehtaan tontille. Investointi on arvoltaan 30 miljoonaa euroa ja se tuo toteutuessaan Kemijärvelle 70 uutta työpaikkaa. 

DSC00268

Kuva: Helge V. Keitel, KK-Net, Jyväskylä, Finland (6.9.2013)

Keitele Group on vuodesta 1981 toiminut vakavarainen perheyritys, jonka liikevaihdoksi arvioidaan tänä vuonna (2013) 135 miljoonaa euroa. Yhtiön suurimmat markkina-alueet ovat Japani ja EU-maat.

Yhtiö työllistää  325 henkeä pääasiassa Pohjois-Savossa Keiteleellä.  Työllisyyteen yhtiön nykyisillä tuotantolaitoksilla ei uudella hankkeella ole vaikutusta.

Helsingin Sanomat: “Tuotantolaitos sisältää sahan ja liimapuutehtaan, joka työllistää 70–80 henkilöä. Lisäksi 190–200 työpaikkaa syntyy puunkorjuuseen ja kuljetuksiin. Tehtaan on määrä käynnistyä ensi vuoden loppuun mennessä. Uuden tehtaan tuotanto menee pääasiassa vientiin. Päämarkkina-alueita ovat muun muassa Kaukoitä ja Pohjois-Afrikka. Keitele tunnetaan vakavaraisena yhtiönä toisin kuin edellinen Stora Enson vanhalla tehdasalueella toiminut yritys Arktos. Se hakeutui konkurssiin tammikuussa 2013.”

Toimitusjohtaja Ilkka Kylävainio kertoi hotelli Presidentin Risto-kabinetissa 20.9.2013 Keitele Groupin 30 miljoonan euron investoinnista Kemijärvelle. Asiasta oli maininta Keitele Groupin kotisivuilla 19.9.2013 (Emme anna hankkeesta lisätietoja ennen tiedotustilaisuutta).
  • Keitele jatkaa siitä, mihin epäonninen Arktos Group jäi. 
  • Uutisessa mainittiin myös biojalostus, joka sopii kuvaan. Siitä puhuttiin jo Kemijärven sellutehtaan lopettamisen yhteydessä.
  • Aasia vetää ja Keiteleellä on näpeissään koko arvoketjun hallinta kannolta sahatavaran ostajiin.
Lähde: Hankkeen tiedotustilaisuus perjantaina 20.9.2013 kello 10.00 hotelli Presidentin Risto-kabinetissa (Eteläinen Rautatiekatu 4, Helsinki) ja YLE
Ilkka Kylävainio
hallituksen puheenjohtaja, teollisuusneuvos
Keitele Group
puh. 0400 375 009
ilkka.kylavainio@keitelegroup.fi
Lähetä kommentti