tiistaina, huhtikuuta 22, 2014

Bioenergiaa

Bioenergiaväelle Oreckin viesti oli, että bioenergia on hyvien puolella. Samaan hengenvetoon Oreck muistutti, että myös bioenergian tuotannon ja käytön energia- ja vesitehokkuuteen tulee kiinnittää huomiota.

Oreck korosti myös energiaomavaraisuuden merkitystä. Suurlähettiläs painotti, että on tärkeää kuka päättää siitä, ovatko sähköt päällä vai ei.

-    Energiantuotannon makean veden kulutus on ongelma tilanteessa, missä kuivuus lisääntyy ennusteiden mukaan monilla maapallon alueilla.  Maailman makean veden määrä on vain 3 % kaikesta vedestä. Tosin bioenergia rasittaa energiantuotantomuodoista suhteellisen vähän vesitaloutta.

Oreck uskoo vahvasti, että haasteeseen voidaan vastata ja se luo myös uusia mahdollisuuksia. Hän uskoo energiatehokkuus- ja uusiutuvan energian velvoitteiden edistävän kestävien energiamuotojen edistymistä.

Velvoitteet luovat markkinoita uusiutuvan energian työpaikoille ja sen liiketoiminnan kasvulle. Loppukäyttäjät ovat valmiita maksamaan kohtuullisen lisähinnan varmemmasta tulevaisuudesta.

http://www.bioenergia.fi/default.asp?sivuId=30399

Lähetä kommentti