torstaina, syyskuuta 16, 2004

Karelia Gateway

Karelia Gateway - Rajapalvelukeskus. Maaliskuussa 2002 Tohmajärvellä avattu Karelia Gateway -rajapalvelukeskus toimii Venäjän kauppaa käyvien pk-yritysten tietopalvelu- ja yritysneuvontapisteenä. Se tarjoaa hankkeessa mukana oleville yrityksille kattavat Venäjän kaupan neuvontapalvelut.
Rajapalvelukeskuksen kautta saa myös tietoa mahdollisista yhteistyökumppaneista Karjalan Tasavallan ja Pietarin alueella.
Teollisuusosaamisen Keski-Karjala. Keski-Karjalassa toimii teollisilla toimialoilla yli 200 yritystä, jotka työllistävät n. 1700 henkilöä. Päätoimialoina ovat puu- ja metalliteollisuus, mutta alueelta löytyy myös kemian- ja tekstiiliteollisuuden vahvaa osaamista.
Ketin toimintaan kuuluu Keski-Karjalan seutukunnan elinkeinojen kehittäminen, yritysneuvonta sekä toimialakohtaiset kehittämishankkeet. Tavoitteena on pk-yritysten kilpailukyvyn parantaminen sekä uuden innovatiivisen ja täydentävän pk-yritystoiminnan synnyttäminen.


1 kommentti:

Helge Keitel kirjoitti...

Karjalan tasavallan sijaintia pidetään sangen edullisena (Venäjän ja Länsi-Euroopan teollisesti hyvin kehittyneiden keskusten läheisuyys, vesistöreitistön hyödyntämismahdollisuus). Tasavalta omaa tämän lisäksi melkoisia luonnonresursseja.

http://www.gov.karelia.ru/index_f.html

PETROSKOI, 11 suuskyyta. /Pietari-Tassin kirjeenvaihtaja Juri Shleikin/. Karjalan tasavallassa kävi tänä vuonna 1,5 miljoonaa turistia. Se on 5,4% enemmän kuin viime vuonna. Matkailijain lukumäärä ylittää kaksinkertaisesti tasavallan asukasluvun.

Turisteja kävi entistä enemmän esimerkiksi Kizhin ulkomuseossa, kuuluisalla Kizhin saarella, jolla sijaitseva 22-kupolonen Kristuksen Kirkastuksen puinen kirkko täytti tänä vuonna 290 vuotta. Euroopan suurimpiin kuuluvissa Vodlajärven ja Paanajärven kansallispuistoissa oli niissäkin entistä enemmän matkailijoita. Valamolla ja Valamon luostarissa kävi tänä vuonna noin 90 tuhatta pyhiinvaeltajaa ja turistia, Pietari-Tassin kirjeenvaihtajalle kerrottiin Karjalan tasavallan hallituksen lehdistöpalvelusta.

Ensimmäistä kertaa koko merenkulun historiassa otettiin tänä kesänä käyttöön "Kometa" - kantosiipialus Vienanmerellä. Sillä ryhdyttiin kuljettamaan turisteja Belomorskista Solovetsin saarelle ja takaisin. Tämä houkuttelee turisteja Belomorskiin. Petroskoin kaupungin satamaan on rantautunut 22% viimevuotista enemmän turistilaivoja.

Spesialistien laskelmien mukaan sijoitetaan vuoden loppuun mennessä matkailuinfrastruktuuriin Karjalan tasavallassa noin 320 miljoona ruplaa. Petroskoissa järjestetään marraskuussa perinteellinen ";Matkailu-Karjala" - näyttely.