sunnuntaina, lokakuuta 14, 2007

Puualan tärkeydestä on Suomessa puhuttu pitkään

Kirjoitan muistiin muutamia havaintoja puualan kehittämishankkeista. Hyvään tähtääviä hankkeita on ollut kautta Suomen. Monet ovat jääneet haparoiviksi kokeiluiksi, hankkeiden siivet eivät ole kantaneet kauas hankerahoituksen päättymisen jälkeen.

Puurakentamisen asiantuntijat tarjoavat edelleen uusia polkuja tulevaisuuteen. Esiin on nostettu uusia kehittämissuuntia sekä rakentamisen jatkuvasti tiukentuvat energiatehokkuusvaatimukset.

Juuri tällä hetkellä puurakentamisen uudet kehittämissuunnat ja rakentamisen jatkuvasti tiukentuvat tarjoaa yrityksille yhä enemmän kehittämis- ja kehtiysmahdollisuuksia.

Puuala voi hyödyntää uutta ja kilpailukykyistä tuotantotekniikkaa. Nyt panostetaan uusien tuotteiden ja tuotantoratkaisujen kehittämiseen sekä koulutukseen.

Nykyaikaisella konearsenaalilla voi tehdä pieniä ihmeitä. Työstöautomaatti Hundegger rakennussahatavaran työstökeskus, seitsemän teräkeskuksen höyläkone sekä sen tarvitsemat teränhuoltokoneet, nykyaikainen puutavaran kuivaamo, liikkuvalle alustalle sijoitettu sormijatkosyksikkö, teollisuusrobotti, kolmiopuristin sekä leveänauhahiomokone.

Nämä koneet yhdessä nykyaikaisen CAD/CAM-ohjelmiston sisältyvän koulutusluokan kanssa tarjoavat erittäin vahvan koulutus- ja tuotekehityspohjan.

Tilanne vielä paranee, kun laitekantaa laajennetaan. Tulossa ovat vielä sormijatkoskone, höylän syöttölaite, työstökoneen siltanosturi ja trukki otetaan koulutustehtaalla käyttöön. Yritykset voivat suunnitella oman henkilöstönsä koulutusta joustavasti insinöörikoulutuksen rinnalle.
  1. Halu nostaa puualan koulutusta
  2. Vuoden 2007 tehtyjen investointien 380 000 euroa
  3. Ammatillinen peruskoulutus
  4. Insinöörikoulutuksen joustavuus
  5. Koulutus 3 - 4 viikossa
  6. Lähiopetusta 15 - 20 viikossa


Lähetä kommentti