keskiviikkona, lokakuuta 17, 2007

Talopakettifirmat lomauttavat jo | Uutinen | Kauppalehti Online

TALOPAKETTIFIRMAT LOMAUTTAVAT

Talopakettifirmat lomauttavat jo | Uutinen | Kauppalehti Online: "Talopakettifirmat lomauttavat jo Keskiviikko 17.10.2007 klo 06:00 (päivitetty ke 08:37) Finndomo on ilmoittanut jo lomautuksista. Finndomo on ilmoittanut jo lomautuksista.

Pientalokaupan hiipuminen on johtanut alalla jo ensimmäisiin lomautuksiin. Ensimmäisinä ovat lomautuksistaan ilmoittaneet alan suuret eli Jukka-taloja tekevä Pyhännän Rakennustuote sekä Finndomo.

Pyhännän rakennustuotteen Risto Mätäsahon mukaan osaltaan kyse on kausivaihtelusta. PTT:n hallituksen puheenjohtaja Mätäsaho on myös PRT-Forestin toimitusjohtaja. PRT Forest on muun muassa Jukka-taloja ja Lappli-taloja valmistavan Pyhännän rakennustuotteen emoyhtiö.

– Muista lomautuksista kuin omastamme ja Finnodomon ilmoittamasta Sonkajärven-tehtaasta en tiedä. Voi olla, että me olemme asiassa muita edellä, koska isoina toimijoina olemme laajasti mukana markkinoilla, Mätäsaho sanoo.

– Sinänsä lomautukset kuuluvat kausivaihteluiden vuoksi toimialan luonteeseen. PRT:ssä meillä on tosin myös kapasiteettiin liittyviä ongelmia, hän sanoo. Pyhännän lomautukset koskevat muutamia kymmeniä työntekijöitä ja ne voivat jatkua kevättalvelle saakka.

PTT on asettanut tämän vuoden pientalojen aloitusten määräksi arvion 14 500. Talopakettien osuus siitä olisi 10 000.

Kolmen suuren kärkeen yhdessä Finndomon ja PRT:n kanssa kuuluva Kastelli ei ole lomauttamassa väkeään. Kastelli kuuluu Harjavalta-konserniin."

Lähetä kommentti