tiistaina, marraskuuta 13, 2007

UPM:n biodiesel

Sunday, September 02, 2007 | UPM:n Biodiesel kirjoitin Basecampiin tämän viestin. Tarvitsen sitä tässä yhteydessä.

UPM on etsinyt biodieseliin väkeä myös ulkomailta. Energiajohtaja Anja Silvennoinen kertoo, ettei rekrytointia ole suunnattu pelkästään VTT:hen. UPM kaavailee noin 250 megawatin biodiesellaitosta jonkin tuotantolaitoksen yhteyteen Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa tai Suomessa.

Täysimittaisen biodiesellaitoksen lasketaan maksavan 200 – 300 miljoonaa euroa. Metsäjätti UPM:ssä uskotaan, että yhtiö pystyy kovasta kilpailusta huolimatta rekrytoimaan tarvittavan määrän asiantuntijoita biodieselprojektiinsa. UPM on ollut hyvin vaitonainen oman biodiesel-hankkeen aikatauluista ja muista yksityiskohdista.

Biodieseliä selvittää UPM:ssä kuuden hengen ydinjoukko, joka käyttää apunaan eri alojen asiantuntijoita. Yhtiö tekee parhaillaan teknisiä ja taloudellisia kokonaisselvityksiä, joiden tarkkaa aikatalutusta Silvennoinen ei halua paljastaa.

Osaajia etsitään kissojen ja koirien kanssa. Keväällä yhtiötä syytettiin VTT:n osaajien kaappaamisesta. Silvennoinen kuitenkin kiistää syytökset.

Alalla arvioidaan, että VTT:n osaajat ovat kuitenkin kovaa valuuttaa pitkän kokemuksensa ansiosta.

Parikymmenpäinen asiantuntijajoukko on kädet täynnä työtä sen jälkeen, kun VTT teki maaliskuussa 2007 kolmivuotisen tutkimuspalvelusopimuksen omaa koelaitostaan yhdessä rakentavien StoraEnson ja Neste Oilin kanssa.

Osaajapula ei kuitenkaan Silvennoisen mukaan haittaa UPM:n kilpailevaa projektia. “Osaajiahan löytyy, sekä Suomesta että muualta”, Silvennoinen kuittaa 3.5.2007

Lähetä kommentti