tiistaina, joulukuuta 04, 2007

Metson Jyväskylän tehtaalla ulosmarssi - HS.fi - Talous

Metson Jyväskylän tehtaalla ulosmarssi - HS.fi - Talous: "Metson Jyväskylän tehtaalla ulosmarssi Julkaistu: 14:33 helsingin sanomat Metson Rautpohjan paperitehtaan toimihenkilöt marssivat tänään ulos työpaikoiltaan kello 14. Toimihenkilöiden on tarkoitus palata töihin huomenna kello 22. Mielenilmauksessa on mukana noin 1 500 toimihenkilöä.

Helge: Rautpohjan toimihenkilöt.

Ulosmarssin järjestää toimihenkilöunioni, mutta mukana on myös YTN:ään kuuluvia ylempiä toimihenkilöitä. Toimihenkilöt syyttävät Metsoa lain ja sopimusten rikkomuksista yt-neuvotteluissa.

Helge: Paperikoneiden tekeminen hajautuu maailmalle. Sitäkö tämä tarkoittaa vai onko kysyntä vähenemässä? Kiinalaisten pk-valmistajien noususta oli hiljattain kirjoitus KL:ssa.

Metso neuvottelee parhaillaan säästöistä, jotka voivat johtaa 170–220 työpaikan katoamiseen Anjalankosken, Hollolan, Jyväskylän, Järvenpään, Karhulan, Turun ja Valkeakosken toimipaikoista. Jyväskylässä Rautpohjan tehtaalla vaarassa on noin sata työpaikkaa. Toimihenkilöunionin mukaan tehtaalla ollaan erityisen tyytymättömiä järjestelyihin.

Helge: Näkemyserot...

'Henkilöstöltä saamiemme tietojen mukaan Rautpohjassa ei ole asiallisia irtisanomisperusteita. Yt-neuvottelujen aikana saatujen tietojen mukaan työnantaja kaavailee oman henkilöstön korvaamista ulkopuolisella työvoimalla samaan aikaan, kun valmistelee irtisanomisia', toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinne sanoo."

Helge: Ulkoistaminen...Ahaa.


Lähetä kommentti