lauantaina, joulukuuta 01, 2007

Wood Bioenergy Bioreactors Biotechnology: UPM:n Biodiesel

Helge: Siirsin tämän artikkelin suomenkieliselle puolelle. Kanavauudistus etenee ja vien tämän myös Kymijoki Virtaa blogiin, joka keskittyy "IBM" asioihin.

Sunday, September 02, 2007

UPM:n Biodiesel

UPM on etsinyt biodieseliin väkeä myös ulkomailta. Energiajohtaja Anja Silvennoinen kertoo, ettei rekrytointia ole suunnattu pelkästään VTT:hen. UPM kaavailee noin 250 megawatin biodiesellaitosta jonkin tuotantolaitoksen yhteyteen Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa tai Suomessa.

Täysimittaisen biodiesellaitoksen lasketaan maksavan 200 - 300 miljoonaa euroa. Metsäjätti UPM:ssä uskotaan, että yhtiö pystyy kovasta kilpailusta huolimatta rekrytoimaan tarvittavan määrän asiantuntijoita biodieselprojektiinsa. Metso on ollut hyvin vaitonainen oman biodiesel-hankkeen aikatauluista ja muista yksityiskohdista.

Biodieseliä selvittää UPM:ssä kuuden hengen ydinjoukko, joka käyttää apunaan eri alojen asiantuntijoita. Yhtiö tekee parhaillaan teknisiä ja taloudellisia kokonaisselvityksiä, joiden tarkkaa aikatalutusta Silvennoinen ei halua paljastaa.

Osaajia etsitään kissojen ja koirien kanssa. Keväällä yhtiötä syytettiin VTT:n osaajien kaappaamisesta. Silvennoinen kuitenkin kiistää syytökset.

Alalla arvioidaan, että VTT:n osaajat ovat kuitenkin kovaa valuuttaa pitkän kokemuksensa ansiosta.

Parikymmenpäinen asiantuntijajoukko on kädet täynnä työtä sen jälkeen, kun VTT teki maaliskuussa 2007 kolmivuotisen tutkimuspalvelusopimuksen omaa koelaitostaan yhdessä rakentavien StoraEnson ja Neste Oilin kanssa.

Osaajapula ei kuitenkaan Silvennoisen mukaan haittaa UPM:n kilpailevaa projektia. "Osaajiahan löytyy, sekä Suomesta että muualta", Silvennoinen kuittaa 3.5.2007.This is a YouTube video from Japan | Provided By: Diginfonews | DigInfo - http://movie.diginfo.tv
Lähetä kommentti