perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Kolme uutta ydinreaktoria, jees! - Tekniikka & Talous

Kolme uutta ydinreaktoria, jees! - Tekniikka & Talous: "Kolme uutta ydinreaktoria, jees! Viidettä ydinreaktoria Olkiluotoon ei ole vielä saatu valmiiksi, mutta suomalaisia pehmitetään kovaa vauhtia jo kuudennelle reaktorille.

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen väläytti Yleisradion Mot-ohjelmassa maanantaina, että jopa kaikki kolme voimayhtiöiden puheissa ollutta uutta reaktoria mahtuisivat Suomeen. Ehkä ne saavat luvat jo nykyisen eduskunnan aikana.

Näin rajusti ei sähkönkulutus kasva edes tuhlailevassa Suomessa, joten sähköä jäisi vientiinkin.

Aika on mitä otollisin ydinpäiväunille. Ydinvoimalamiehillä on taskussaan vahva argumentti, ilmastonmuutos. Elämme aikoja, jolloin nietoksia on vain joululauluissa. Alle kouluikäiselle suomalaiselle hanki täytyy näyttää muumikirjoista. Miksi rakentaa vain yksi kun voi rakentaa samalla kolme reaktoria!

Vahvin peruste lienee vanhojen voimaloiden vanheneminen. Uusia ydinvoimaloita rakennetaan myös muualla seuraavan vuosikymmenen aikana.

On oikeastaan mahdotonta keksiä niin voimakasta poliittista liikehdintää Suomessa, mikä pysäyttäisi Mauri Pekkarisen ja uudet ydinvoimalat.

Me suomalaiset vaikutamme onnellisilta ydinsähköparatiisin asukkailta, eivät suomalaiset ydinvoimaa vastusta. Vai panisiko vihreiden Tarja Cronberg sittenkin nyrkin työtoverinsa Maurin pöytään?"


Lähetä kommentti